Aslan ligin ilk haftasında zorlu Antalyaspor karşısında galibiyetle ayrılırken, Mertens ve Lucas Torreira gibi iki dünya yıldızını kadrosuna kattı. Geçen sezon ligi 13. sırada bitirmiş ve Avrupa`da yer almayan bir takımın bu iki yıldızı ikna edebilmesi büyük bir transfer başarısıdır. Peki Mertens ve Torreira Galatasaray`a neler katar? 

Uzun süredir beklenen altı numara transferi Torreira ile son buldu. Ligimize son zamanlarda gelmiş en iyi defansif orta sahalardan biri desek yanılmış olmayız. Sarı kırmızıların orta sahada yaşadığı birçok problemi çözebilecek kalitede bir oyuncu. Önde baskı yapan takımlar için ideal bir oyuncu çünkü pozisyonunda kalmak yerine baskıya katılmayı seven, rakibin hücumlarını başlamadan bitirmeye çalışan, savaşçı orta saha oyuncudur kendisi. Teknik kapasitesi de yüksek olduğundan dolayı defanstan pasla çıkma konusunda takımı rahatlatabilir. En büyük zaafı boyunun 1,66 olmasından dolayı hava topları diyebiliriz. 26 yaşında olması ise büyük avantaj çünkü bir iki sene sonra çok yüksek paralara transfer yapabilir. Özetle Aslan altı numara sorununu mükemmel bir oyuncu ile çözmüş oldu.

Napoli tarihinin en çok gol atan oyuncusu Mertens'e gelecek olursak golün her türlüsünü atabilen bir sahte forvet kendisi için en doğru tanım olur. Kariyerine sol kanat oyuncusu olarak devam ederken Napoli`de bir gün Sarri Hoca mevcut forveti Milik`in sakatlanması diğer forvetinin de formsuz olmasından dolayı ona bu pozisyonda şans verir. Mertens müthiş bir sezon geçirir ve artık yeni mevkisi forvet olur. Okan Hoca büyük ihtimalle onu Seferoviç`in arkasında on numara veya yardımcı forvet olarak kullanacaktır. 35 yaşında olduğu için taşınması gereken bir oyuncu olduğunu unutmamak lazım. Arkasında oynayan oyuncular çok önemli ki Oliveira, Torreira ve Midtsjö gibi orta saha rotasyonuna sahip olması Sarı kırmızılar için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Maçın sıkıştığı, bir türlü defansı geçemediğiniz durumlarda Mertens bir anda ortaya çıkıp maçı çözebilecek yeteneğe ve bitiriciliğe sahip bir oyuncu olması zorlu deplasmanlardan takımının üçpuanla dönmesini sağlayabilir. 

Kâğıt üzerinde iki transferde müthiş gözüksede ilerleyen süreçte nasıl performans vereceklerini hep beraber göreceğiz. Kısacası Aslan bu son iki transferlerle birlikte Avrupa`da olmamasına rağmen Şampiyonlar ligi kadrosu kurdu desek pek haksız sayılmayız.