TCDD Sivas-Samsun arası yolcu treni seferleri 27 Nisan’da başladı. En son 2015 Eylül ayında Samsun’dan Sivas’a yola çıkan trenin ardından 8 yıl boyunca tren seferleri ile yolcu taşımacılığı yapılmamıştı. Aradan geçen uzun yılların ardından ilk sefere katılan 4 yolcu, 8 yıl önceki son seferi ve bugün başlayan ilk seferi yapmanın kendilerine nasip olduğunu söylediler.

“Son seferde de trendeydik, 8 yıl sonraki ilk seferde de trendeyiz”

Sivas-Samsun arasındaki son ve ilk tren seferine binmenin ayrı bir mutluluk verdiğini dile getiren Mehmet Duran isimli yolcu, “Tren yolculuğu çok keyifli. Herkese tavsiye derim. Çok güzel bir yolculuk geçirdik. Mutluyuz. 8 yıl önceki son tren yolculuğuna katılmıştım. Bu sefer açılışı da yapmak nasip oldu. Tokat’ta trene bindik ve Samsun’a geldik” dedi.

Trende yolculuk yapan öğrenci ise, “En son 5 yaşındayken trene binmiştim. Yıllar sonra tekrar trene binmek güzeldi. Tren yolcuğu otobüs yolculuğundan daha güzel” ifadelerini kullandı. Sivas’tan Samsun’a 8 saatlik bir yolculuk sonrası gelen treni izlemek için gara gelen vatandaşlar ise gelen trene el sallayarak kutladı.

Tren seferleri saat ve günleri

Sivas’tan perşembe, cumartesi ve pazartesi günleri saat 08.40’ta kalkıp, 16.43’te Samsun’a varacak. Samsun’dan Sivas’a giden tren ise cuma, pazar ve salı saat 08.35’te kalkıp, saat 16.37’de Sivas’a varacak.İTTİFAK-İHA

Kaynak: iha