Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2018 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen sanatçı, gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanlarına ödüller verildi. The Marmara Oteli'nde düzenlenen törende, Gazetecilik ödülü Cumhuriyet Gazetesi’nde 1 Ekim 2017- 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında yayınlanan, ‘Kamu İhalelerinde Davet Yöntemi’ başlıklı tematik köşe yazılarından dolayı Çiğdem Toker’e verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen ve Türkiye'nin en prestijli gazetecilik ödülü olarak görülen Sedat Simavi Ödülleri'nde, radyo ödülü RS FM'den Yavuz Oğhan'ın sunduğu 'Bidebunudinle' programına verildi. RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programı, 22 Şubat 2018'de Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ardından Ilıcak'ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak'ın katıldığı yayınla Radyo Ödülü'ne değer bulundu. Mehmet Ali Ilıcak, programda "Ben anneme kefil olamam ki" demişti.

Emre İzkübarlas ile Ferhan Güler tarafından Fox TV'de 8-9 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanan 'Hastane Var Doktor Yok — Taşımalı Sağlık Sistemi' başlıklı habere ise televizyon ödülü verildi. Sedat Simavi Ödülleri'nde belgesel ödülü ise, 5-7 Ocak ve 8 Mart 2018 tarihlerinde yayınlanan 'Güncel Dosya: Kadın Cinayetleri' adlı belgeseli nedeniyle Yağız Şenkal'a verildi. Karikatür ödürü ise, Evrensel Gazetesi'nde çizdiği 'Güncel Siyasi' karikatürleri nedeniyle Sefer Selvi'nin oldu. Edebiyat ödülü 'Dua Çiçeği' adlı romanıyla Kamuran Şipal'e, sosyal bilimler ödülü ise 'Beyoğlu: Yapılar, Mekânlar, İnsanlar (1831-1923)' başlıklı eseriyle Turan Akıncı'ya verildi. Fen bilimleri ödülü ise, 'Su-Gazı Değişimi Sürecinin Isı Değiştiricili Mikrokanal Reaktör Düzeninde Modellenmesi ve Benzetimi' adlı eseriyle Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı'nın oldu.Doç. Dr. Özgür Öktem de, 'Endojen c-Jun N-terminal Kinaz (JNK) Aktivitesi: Normal ve Malign Granüloza Hücreleri Arasındaki Sınır' başlıklı çalışması nedeniyle sağlık bilimleri ödülüne layık görüldü.Spor ödülü ise, Avrupa Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olması nedeniyle VakıfBank Kadın Voleybol Takımına verildi.

Sedat Simavi Ödülleri'nde ayrıca, Doç. Dr. Cem Sevik'in 'İki Boyutlu Petek Yapıların Örgü Termal Özellikleri Üzerine Bir Değerlendirme: Grafen, h-BN, h- MoS2 ve h-MoSe2' başlıklı eseri, Büşra Sanay'ın 'Kardeşini Doğurmak: Türkiye'de Ensest Gerçeği' adlı eseri, Gizem Aras'ın TRT Radyo 1'de 6 Ocak ve 17 Şubat 2018 tarihlerinde yayınlanan 'Beşik (1 ve 7. Bölümler)' adlı radyo programı, Emrullah Erdinç'in de Kanal D Televizyonu'nda 3 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan 'Avukata Karakolda ‘Dayak' İddiası' adlı haberi, Prof. Dr. Volkan Seyrantepe'nin 'Tay-Sachs Hastalığı Fare Modelinde ‘Murin' Sialidaz Neu3 GM2 Yıkımını ve Bypass'ı Kolaylaştırır' başlıklı eseri ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı 'FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde kazandığı Dünya ikinciliği nedeniyle övgüye değer görüldü.