'Uçabiliyordu ve paraşütle atlayabiliyordu.

Durduğunda da şarkı söylerdi; '

Madelet Grabbe Başusta`nın hayat hikayesinin anlatıldığı 'Bulutlara Dokunmak' kitabını dikkatlice okuduğumda sadece gıpta etmedim, aynı zamanda kızlarım için en doğru örneği keşfettiğimi hissettim. Tanımaktan ve dostları olmaktan her daim mutluluk duyduğum Başusta çiftinin parça parça bildiğim öyküsünü muhteşem bir anı kitap olarak elime almak ayrı bir keyif; Kitap sadece Madelet Hanım`ın yaşam öyküsünü anlatmıyor, aynı zamanda gençcumhuriyetimizin dönüşümünü de sergiliyor.

Çocuk yaşta kapıldığı havacılık aşkının izinde olağanüstü bir kariyere sahip olan Madelet Hanım`ın sınırlarımızın dışına taşan başarısını bu belgesel kitapta keyifle okudum. Ağabeyinin 'sen kızsın anlamazsın bu işlerden' sözlerini, ülkemizin ilklerine imza atarak tekzip eden Madelet Hanım, bireysel başarılarını kurumsal öncülüklerle taçlandırmasını da bilmiş.

Geçtiğimiz haftalarda evinde ziyaret ettiğim Madelet Hanım, öncü kadınların asla pes etmeyeceğini ve hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini bir kez daha ortaya koydu. Dünyanın pek çok ülkesindeki iş kadınlarıyla yakın temas halinde olan Madelet Hanım, sağlık sorunlarına rağmen ülkesi ve milleti için faydalı projeler geliştirmenin çabası içerisindeydi.

1999 Marmara Depremi`nin ardından Adapazarı`nda kurduğu yetimhane dışında yine Düzce Depremi`nin sonrasında kentte kurduğu kadın işletmesiyle örnek bir hayırsever olarak bildiğimiz Madelet Hanımın, fotoğraf ve belgelerle zenginleştirilmiş hayat hikayesinin en kısa sürede bir televizyon belgeseli olarak da yayınlanacağına eminim. Bu görevin de Madelet Hanımın eşi ve kitabın yazarı sevgili büyüğüm Hüseyin Başusta`ya düştüğünü söylememe gerek yok;

Türkiye havacılık tarihine mütevazı bir katkı anlamı taşıyan kitabın, Atatürk ile başlayan sivil havacılık çalışmalarımız için de referans teşkil edeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Madelet Hanım`ın paraşütçülük ile başlayıp planör pilotu olarak sürdürdüğü kariyerinin kilometre taşlarını görebildiğimiz kitapta, Türk havacılık eğitimine katkı sağlayan hocaları, eğitimcileri ve uzmanları da tanıyoruz.

Çok beğenilen çok okunan romancımız Ayşe Kulin`in çocukluk arkadaşı ve ünlü romanı 'Adı Aylin'in de kahramanlarından biri olan Madelet Hanım, bizlere imkansızlıklar içerisinde de çok büyük işler yapılabileceğini ispatlıyor. Kitabı okurken sayfalara sinmiş ülke sevgisini hissediyor ve bu ülke için yüreğinin nasıl tutuştuğunu fark ediyorsunuz.

Madelet Hanım`ın yaktığı ateşin gençkızlarımız ve kadınlarımız tarafından da sürdürülmesi ümidiyle 'Bulutlara Dokunmak' kitabını her Türk vatandaşına öneriyorum. Sadece başarılı bir Türk kadınını değil aynı zamanda olağanüstü bir insanı ve o insanın çevresinde yarattığı güzellikleri de keşfedeceksiniz;

Son söz olarak kitabın yazarı Hüseyin Başusta`dan yeni bir kitap daha beklediğimiz ifade etmeliyim. Aylarca süren dünya turunun renkli anılarını ve keskin gözlemlerini de geçolmadan okumak ümidiyle;