FAHRİ SARRAFOĞLU

Belçika'nın Liege şehri, Seraing kasabasında 62 yıldır müşterilerine hizmet veren 85 yaşındaki Jeanine Clerdent, Mortier'deki bakkalını kalıcı olarak kapatıyor. Kendisini Belçika Liege şehri Seraing kasabasında oturan  genç hanımlar ziyaret ederek hem teşekkür ettiler hem de geleceğe dönük tavsiyelerini aldılar. 

TÜRKLERİ SEVİYORUM

85 yaşındaki Jeanine Clerdent , kendisini ziyaret eden gençlere Türkleri çok sevdiğini dile getirerek enerji kaynağı olan şu nasihatleri verdi: 
'Annem ve babamın beni eğitme şekli şöyleydi:  Her şey para değil, insan ilişkileri de çok önemli. Her zaman pozitif düşünün. Bakış açısı önemli, bakış açınızı olumlu yapın. Ben Belçikalıyım ama aslında tüm ülkelerdenim. Ben iyinin yanındayım.  Yaşadığınız ülkeye ayak uydurun. Böyle yaparsanız her şey daha kolay olur. Halka karışın. 

60 YILDIR DEĞİŞMEYEN TEZGÂH 

1960 yılında bakkalı annesi ve babası açmış ve Jeanine hep orada çalışmış.  İki reyonu, tezgâhı ve bunca yıldır değişmeyen teşhiriyle. Ancak Mayıs ayında 86 yaşında olan Jeanine, tıpkı ona her zaman yardım eden kocası gibi sağlık sorunlarına yenik düşer. 'Durmanın zamanı geldi. Bence bunu yapmak için doğru zaman, 'diyerek yıllardır emek verdiği bakkal dükkanı kapatıyor. İTTİFAK