Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bu sabah gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan'ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde ve ardından savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. İfadelerinde röportaj yaptığı Muhammet Yakut isimli kişiyi önceden tanımadığını, ancak iddialarını bir gazeteci olarak araştırma ihtiyacı hissettiğini söyledi. Akinan, 'Ülkemiz, tarihinin en kritik seçimine giderken dile getirilen bu kadar ağır iddiaların sorgulanması bir gazetecinin asli görevidir. Ben işimi yaptım' dedi. Savcılıkta ise, emniyette verdiği ifadesini tekrarladığını söyleyen Akinan, suçlamaları burada da kabul etmedi. Çektiği videolarla sosyal medyada konuşulan Muhammet Yakut'un ise Youtube kanalına erişim engeli getirildiği öğrenildi.

Gazeteci Serdar Akinan, bugün Twitter hesabından Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alındığını duyurdu. Akinan, mesajında, 'Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum' ifadelerini kullandı ve paylaşımına emniyet ekiplerinin evine geldiği sırada çekilmiş bir videoyu da ekledi.

Akinan, öğlen saatlerinde polis ekiplerince İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne getirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Akinan serbest bırakıldı. 

Erişim engeli getirildi

Serdar Akinan'ın ifadesinde geçen ve Muhammed Yakut adlı kişinin Youtube'daki 5 videosuna erişim engeli geldi.

Youtube kanalı üzerinden çektiği videolar ile ülke gündemine gelen Muhammed Yakut'un içeriklerine erişim mahkeme kararı doğrultusunda engellendi.

Video paylaşım platformu Youtube'da 'Deliler Delisi' kanalını arayanlar “kısıtlanmış içerik” uyarısıyla karşılaşıyor.

SERDAR AKİNAN KİMDİR?
Gazeteci Serdar Akinan, 1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1987’de Milliyet Gazetesi'nde daha 17 yaşında gazeteciliğe başladı. Cumhuriyet Gazetesi’nde çalıştı. İlk özel televizyon Star'da televizyon haberciliğine adım attı. 

1992 yılında görüntülü haber dalında iki ayrı birincilik ödülü aldı. Haber programı 32. Gün'ün görsel yönetmenlik, muhabirlik, kameramanlığını yaptı. Daha sonra ABD'ye gitti. Star TV'nin Washington temsilcisi oldu. Türkiye'ye döndüğünde ilk olarak Number One TV'nin başında görev aldı. Haber kanalları CNN Türk, NTV ve Habertürk'ün kuruluşlarında kanalların başındaydı. 

SkyTurk kanalının kuruluşunda rol aldıktan sonra bu kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı ve Nihat Genç ile program sundu. Akşam gazetesinde köşe yazarıydı.

SERDAR AKİNAN KİTAPLARI
Neo-Takiye
Kan Uykusu (2007)
Soğuk Barış (2008)
Kan Uykusu Kınalı Türkü (2008)
Sahi Beni Neden Almadılar? (2013)
İştar'ın Kızları (2014)
Buzdağı: Türkiye, AKP, FETÖ, CIA (2017)
Mazbata (2019)
Hayatımın Haberi (2021)

Kaynak: iha