1600 yıllık tarihiyle görenleri büyüleyen; İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Kültür AŞ’ye bağlı Şerefiye Sarnıcı’nın mistik ambiyansı, Night Shift etkinliği ile İstanbullularla buluşuyor.

Dünyada 360 derece projection mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, kültür sanat etkinliklerine kapılarını açmaya devam ediyor. Tarihin teknoloji ve sanatla buluştuğu sarnıç, Night Shift etkinlikleri ile İstanbullulara müziğin ve meditasyonun dahil olduğu deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor.

Soundala Therapy ile Şerefiye Sarnıcı’ndan gelen sese kulak verin

Suyun rehberliğinde işitsel ve görsel bir deneyim sunacak olan Soundala Therapy: Suyun Yankıları etkinliği, ses şifası pratisyeni ve somatik deneyimleme uygulayıcısı Rida Kıraşı ile müzisyen Can Dedeoğlu eşliğinde yürütülecek. 40 farklı enstrümanın eşlik edeceği ses şifası/meditasyonu etkinliğinin ilki 25 Nisan akşamı gerçekleşecek ve haftanın belirli günlerinde mayıs ayının sonuna kadar ziyaretçilerini bekleyecek.

Etkinlik detayları:

Katılımcılar, titreşimlerinin de sürece dahil olabileceği bir daire şeklinde gözleri kapalı, oturur pozisyonda konumlanır. Etkinlik boyunca gonglar, himalaya kaseleri, flütler, kristal kaseler, ocean drum, aqua drum, çanlar, davullar ve diğer ses şifası/meditasyonu enstrümanları kullanılarak 3 boyutlu ses küresi oluşturulur. Yaklaşık 40 dakika süren etkinlik, sessizlik ve mapping gösterimi ile tamamlanır.  

Etkinlik tarihleri:

25 Nisan Salı 
26 Nisan Çarşamba 
3 Mayıs Çarşamba
10 Mayıs Çarşamba
16 Mayıs Salı
17 Mayıs Çarşamba
23 Mayıs Salı
24 Mayıs Çarşamba
30 Mayıs Salı
31 Mayıs Çarşamba                           İTTİFAK
 

Editör: İlker Alpkaya