Esselamu aleyküm Ya Rasulallah (s.a.v).

Zatı Şerif in biz ümmetin için büyük bir müjdedir.

Ey güzel Efendim (sav).

İki cihanda da bizim ümidimiz, gönlümüzün gülü, bakışımızın güzelliği, huyumuzun suyumuzun dilimizin sükuneti, ruhumuzun huzurusun.

Sen bizim en büyük tesellimizsin, hem dünyada hem ahirette Efendim (s.a.v).

Seni tanımasaydık aşkı, muhabbeti, hoşgörüyü, merhameti, affetmeyi, çile çekmeyi, sabretmeyi, zarafeti, nezaketi, özlemi, vuslatı, vuslat için ümitle beklemeyi bilemezdik, bilemezdik Efendim (sav).

Seni tanımışken dahi bu denli bocalıyor, acziyet içerisinde kayboluyorsak senin hürmetine var olmuşken, seni hiçtanımamış olsaydık dünya ve ahiret hayatının asıl anlamını, istikametimizi bulamadan öylece yok olur giderdik. İyi ki tanıdık seni Sultanım.

Seni yaratan, bin bir güzelliklerle kâinatı ve senin hürmetine bizi yaratan, senin davet edip harfiyen öğrettiğin yüce dinimiz İslam`ı yaratan, bizi bu mukaddes dine ilhak eden Rabbime sonsuz şükürler olsun.

Karşılaştığımız imtihanlar, zorluklar ve sıkıntılar bizi derinden yaralayıp üzüyorsa, sensin tesellimiz.

Benim Peygamberim daha büyük zorluk sıkıntı ve haksızlıklara gark olmuş, ben de Onun gibi Rabbime sığınıp sabredenlerden olmalıyım diyoruz.

En büyük tesellimiz oluyorsun, çıkmazlardayken, Rabbimizden ümit kesmeme öğretinle imdadımıza yetişiyorsun.

Kendi gaflet ve hatalarımız neticesinde sıkıntı yaşadığımızda da yine, senin sünnetine uygun yaşayıp Peygamberim gibi davranabilseydim bu zorluklar neticesinde çıkmaza gitmezdim deyip, silkelenip kendimize geliyoruz.

Ve yine tesellimiz sen oluyorsun, Efendim (s.a.v).

Seni düşünmek, seni anlamak,  seni anmak, sana uymak, sünneti şerif ine riayet etmek bize en büyük şereftir.

Efendim seni çok seviyoruz. Hakkıyla sevip anlayabilmek ve sana layık ümmet olabilmek için dua ediyoruz.

Yüce Rabbim dünyada ve ahirette seninle buluşabilmeyi, ecdadımız ve neslimiz ile birlikte mahşerde mübarek sancağının altında kavuşabilmeyi nasip eylesin. Amin

Salât ve selâm Size Efendim.

Esselamu aleyküm ya güzeller güzeli Peygamberim.