İSMAİL DURLANIK

NBA, Utah Jazz’in oyuncuları Rudy Gobert ve Donovan Mitchell’de coronavirüse rastlanılmasından ardından sezonun kalanı süresiz olarak askıya aldı. Durdurma kararının en az 30 gün sürmesi bekleniyor. Eğer önümüzdeki 30 gün içerisinde işler daha iyiye gitmezse 2019-20 sezonu yarım kalan bir sezon olarak NBA tarihine geçebilir. Bu durumda NBA organizasyonunun sadece bilet gelirlerinden oluşacak kaybı 500 milyon dolar olacak. Bu rakama naklen yayın, reklam ve sponsorluk gelirlerini eklediğimizde sezonun iptal edilmesinin faturası çok daha büyük rakamlara ulaşıyor. Düşük reytingler nedeniyle gelir kaybı yaşayan NBA takımları için ekstra maddi kayıp yaşama ihtimali takım sahiplerini endişeye sevk etmiş durumda. NBA yönetimi şu anda meseleyi her ne kadar doğru olanı yaparak insan sağlığını göz önünde bulundurur vaziyette yönetse de işin ekonomik boyutları karşısında nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

Üç yıldızdan alkışlanacak hareket

Geneli sessizliğini korusa da basketbolcular yavaş yavaş görüş belirtmeye başladı. L.A. Times’ta Brad Turner’ın haberine göre Lakers’lı oyuncular, lig geneliyle düzenlenen telekonferansın ardından takımların normal sezonunun kalanını ve playoff’ların oynanmasını istediği görüşünde. Dallas Mavericks sahibi Mark Cuban, sezonun iptal edilmeyeceğini belirtti. Golden State Warriors’un renkli ismi Draymond Green ise farklı bir görüşün savunucusu. Green, bir tedavi bulunamaması ve tehlikenin geçmemesi durumunda sezonun devam etmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Cleveland Cavalierslı Kevin Love ve Pelicanslı Zion Williamson ce Buckslı Giannis Antetokounmpo ise ise olaya daha insani boyutta bakan isimlerden. Erteleme nedeniyle kulüp personelinin uğrayacağı maddi zarar için üç yıldız basketbolcu kayıtsız kalmadı. Love, Cavaliers salonu Quicken Loans Arena çalışanları için 100 bin dolar bağış yaptı. Giannis Antetokounmpo Kevin Love’ın izinden giderek Bucks’a evsahipliği yapan Fiserv Forum çalışanlarına 100 bin dolar bağışladığını açıklarken, Zion Williamson ise Pelicans Arena personelinin 30 gün boyunca maaşlarını karşılayacağını söyledi.