Tespit: Aklı başında herkes Sn. Meral Akşener`in 'Kendisine Meclis te grup kurma şansı veren ve aylardır masayı paylaşan Sn.Kemal Kılıçdaroğlu na ve 5 lidere, bu denli sert çıkmasına bir anlam veremedi. İyi Parti, elbette Altılı Masa dan ayrılabilirdi,  ama kendisine daha önceleri yakıştırılan 'Asena' tavrını bir kenara koyup, barışçı üslubuyla açıklama yapsaydı daha etik olurdu. (05.03.2023)

Eskiler demiş ki: Yükümüz hem yumurta küfesi hem süt yavaş gitsek süt bozulur, hızlı gitsek yumurtalar kırılacak! Siyaset de zor zamanlardayız;

KILIÇDAROĞLU ve AKŞENER`den SUSUN talimatı!

Kemal Kılıçdaroğlu`nun kurmaylarından İYİ Parti  ile ilgili tartışmalardan kaçınmasını istediği belirtildi.  CHP ne olursa olsun saldırgan bir dil kullanmayacak.   İYİ Parti`ye karşı dışlayıcı olmamaya devam edeceğiz. Millet İttifakı olarak da yolumuza devam edeceğiz. Açıkladığımız metinleri uygulamakta kararlıyız.'(04.03.2023)

'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nun ardından İYİ Parti Genel Başkanı da partisine 'CHP konusunda susun' talimatı verdi. Arka kapı diplomasisi devam ediyor yorumları arttı...' (05.03.2023)

İYİ PARTİ`DE ERSAN ŞEN TENAKUZU!

Prof.Dr.Ersan Sen TV programındaydı ve 'Eğer İyi Parti beni aday gösterirse, aday olurum. Hazırlığım da var' dedi. Ve devamında   'reklam arasında  Sn. M eral Akşener in kendisini aradığını söyledi. Akşener, Bunda ciddi misiniz` dedi, Ciddiyim` dedim, gelin görüşelim dedi, muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz' Demek ki İyi Parti seçime 2 ay kala, 3. bir isim düşünmemiş! (04.03.2023)

Sn. Cihan Paçacı ise, Ersan Şen`in Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine ilişkin olarak 'Henüz bir şey bilmiyoruz. Sadece televizyonda izledik. Bir görüşmemiz olmadı' dedi.

Tenakuz değil mi?

`height=

AKŞENER HERKESE DERT ANLATMAK ZORUNDA.

.

İYİ Parti Genel Bşk Sn. Meral Akşener, kamuoyunca çok yanlış bir tutum alınca, herkese derdini anlatmak zorunda kalıyor. Keşke, uyguladığı stratejiyi yapmasa, ya da uyarılsaydı.

Sn. Akşener sürekli diyor ki   'Son 6 lı Masa toplantısına kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası CB adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı 6 lı masanın kararına göre, CB Adayı konusunda oy çokluğu ile değil 'oy birliği ile tespit edilecekti'  (05.03.2023)

Elbette, kimse inanamıyor, çünkü Sn. Kılıçdaroğlu o kadar çok mesaj/video/tweet attı ki? 

Nasıl öngörülemez?

Ayrıca, Meral Hanım`ın Sn. Erem İmamoğlu ya da Sn. Mansur Yavaş`ı istediği aylardır konuşuluyor ve Sn. Kılıçdaroğlu ise 'onlar Belediye Başkanlarımız. Görevlerinin başındalar' diyordu. 

Yine, aylar önce yetkili ağızdan 'Belediye Başkanları olmayacak' dendiği halde, sert açıklamada İyi Parti`den olmayan CHP`li Başkanlara 'aday olun çağrısı yapılması' da doğru bulunamadı. 

Tamam 'oy birliği kararı' alınmıştı ama, Sn. Kılıçdaroğlu 5 lider dayatması ise, İmamoğlu- Yavaş`da  'bir lider dayatması' olmadı mı?. 

Etiklik, ilke, demokrasi, güven, itibar, heyecan, umut v.b. nerede kaldı?