Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konuttan saat 13.50'de Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan'ı, okula girişinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile "3300" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi. Emine Erdoğan'ın oy zarfını sandığa atmasının ardından Erdoğan, kabine geçerek oyunu kullandı ve zarfı sandığa attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı "3300" numaralı sandıkta 332 seçmen vatandaşlık görevini yerine getirdi. Erdoğan, Malatya'nın Pütürge ilçesinde seçim sırasında çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetmesi, 1 kişinin yaralanmasıyla ilgili 'Olay bizleri üzdü, böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ciddi manada beni ve arkadaşlarımı üzdü. Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakamlığımız araştırmaları yapıyorlar. Ailelerine sabır diliyorum. Bu durumun partiler arası sorgulamaya, partiler arası bir noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Yerel seçimler merkezi sisteme de güç katacak. Tüm milletimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Oyumu Cumhur İttifakı'na verdim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanmak üzere Anıttepe Ortaokulu'na geldi. Görevlilerle tokalaşan Bahçeli, 1326 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bahçeli, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mahalli idareler seçimlerinin millet ve bütün siyasi partiler için hayırlı olmasını dileyerek, "Yoğun bir çalışma döneminden sonra bütün siyasi kuruluşlar elden gelen çabayı gösterdiler. Olgunluk, huzur içerisinde bir seçim tamamlanmış oldu' ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, "İlk kez MHP dışında bir partiye mi oy verdiniz?" sorusuna Bahçeli, "Cumhur İttifakı'na oy verdim" yanıtını verdi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Bu memleket hepimizin


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, oyunu eşi Ayşe Yasemin Karamollaoğlu ile birlikte Çankaya Lisesi'nde kullandı. Malatya'da iki müşahitlerinin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu sabah üzücü bir haberle karşı karşıya kaldık. İki sandık görevlimiz ve babaları hunharca katledildiler. Babalarının ölüp ölmediği daha belli değil. Seçimlere giderken üzerinde en çok durduğumuz nokta, biz bir seçime gidiyoruz. Savaşa gitmiyoruz. Bunu başta ülkeyi yönetenlerden olmak üzere hepimizin idrak etmesi gerekir. Rakipler arasında olan bir mücadele kesinlikle düşmanlar arasında olan bir mücadele değil seçim. Bu memleket hepimizin! Hükümetten, özellikle sayın Cumhurbaşkanı'na bu hadisenin üzerine kapatılmamasını istemiyorum. Muhtarlık seçimlerinde oldu diye kapatmasınlar. Hepimizin canı yandı. Vicdanı olan herkes üzüldü. Üzülmek onları geri getirmiyor' diye konuştu.

Güzel bir hava, ağaçlar çiçek açmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mahalli İdareler Seçimi için oyunu kullanmak üzere Çukurambar Arjantin İlkokulu'na geldi. Okul bahçesinde vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile 4202 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Hayırlı, uğurlu olsun" dileğinde bulundu. Milyonlarca vatandaşın sandığa giderek oylarını kullandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Güzel bir hava, ağaçlar çiçek açmış. Gerçekten de tam bir bahar var. İnşallah martın sonu bahar olur diyoruz" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun açıklama yaptığı sırada Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş ve CHP Çankaya Belediyesi Başkan Adayı Alper Taşdelen de hazır bulundu. Açıklamasının ardından Yavaş ve Taşdelen ile okuldan ayrılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çukurambar Taksi Durağını ziyaret etti.

Türkiye iyi olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oyunu Üsküdar'da kullandı. Akşener, 31 Mart mahalli idareler genel seçimleri için oy kullanacağı Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesine geldi. Okul bahçesinde partililer tarafından karşılanan Akşener, "2132" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle ve CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç ile selamlaştı. Gerekli kontrollerin yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdikten sonra oy pusulası ile zarfını alan Akşener, kabine geçerek oyunu kullandı. Meral Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzunca ve hareketli bir seçim kampanyası dönemi geçirdiklerini söyledi. Akşener, "Bu seçimin Türkiye'ye hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Türkiye iyi olacak. Üsküdar iyi olacak inşallah, İstanbul iyi olacak" diye konuştu.

Biz de vatandaşlık görevimizi yaptık

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli oyunu kullandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oyunu kullanmak için Florya'daki Murat Kölük İlkokuluna geldi. Vatandaşlar ve sandık görevlileriyle selamlaşan Buldan, 1329 numaralı sandıkta oy verdi. Öte yandan, aynı okulda eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, 1323 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Okulun merdivenlerinde karşılaşan Buldan ve Topbaş, birbirlerine selam verdi. Buldan, Diyarbakır'a gideceğini ifade ederek, "Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Kadir Topbaş da, ''Oyumuzu kullandık. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. Biz de görev yaptık, vatandaşlarımızın gönüllerini aldık. Hayırlı olsun'' diye konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de, oy kullanmak için Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokuluna geldi. Sırada beklediği vatandaşlarla sohbet eden Temelli, 1417 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Temelli, "Oyumuzu kullandık. Herkese hayırlı olmasını diliyorum' şeklinde açıklamada bulundu.

Türk milletinin sınav verdiği bir seçim

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu'nda oy kullandı. Perinçek, eşi Şule ve oğlu Sadık Can Perinçek ile birlikte oy kullanmak için Beşiktaş'ın Gayrettepe Mahallesi'nde bulunan Şair Nedim Ortaokulu'na geldi. Burada vatandaşlarla ve sandık görevlileriyle selamlaşan Davutoğlu ve ailesi, 1162 numaralı sandıkta oy kullandı. Oy kullandıktan sonra okulun önünde bir açıklama yapan Perinçek, "Türkiye 2019-2020 yıllarında çok temel, büyük bir karar verecek. Büyük çözüme gidiyor. O çözüme yönelik seçmenin, Türk milletinin sınav verdiği bir seçim bu. Bu sınavdan Türk milleti başarılı çıkacak. Önümüzde büyük kararlar var. Atatürk'ün devrimci rotasına Türkiye girecek, önümüzdeki 2 yıl içerisinde" ifadelerini kullandı.