Sn. Erdoğan ile Sn. Kılıçdaroğlu arasında fark var mı?

Her insan, fıtrat gereği, farklı yerde/zamanda/özelliklerde doğar. Lider olmak kolay değildir ve her insanda olmayan bir meziyettir.

Sn. Erdoğan, 21 yıldır ülkemiz siyasetine imza atmış bir siyasetçidir ve 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı adayıdır.

Sn. Erdoğan; 

1/ “Dik duruşu” ile “Namazdan başka yerde eğilmem” ile siyasete damga vurmuştur. 

2/ Özellikle son on yılda yaptıkları Köprüler/Yollar/Tüneller/Şehir Hastaneleri/ itibarıyla Erdoğan iş yapıyor gözükmektedir. Ancak, bu işlerin yapılmasında uygulanan davetli ihaleler, şeffaflık olmaması, aynı kişilere ihale verilmesi, bedava yaptırıyoruz denip hazineden ödeme yapılması v.b. ortadadır.  

3/ Aralık 2021’de ekonominin bozulması, enflasyonun azması, kira-ev- akaryakıt-gıda v.b. fiyatlarının çok artması ile millet “geçim sıkıntısına” düşmüştür. Şu durumda, karnı doymayan, eve açgiden, iş bulamayan kişiler için yol-köprüden önce “yaşama isteği” gelmektedir. 

4/ Şimdi, 14 Mayıs  2023’de Sn. Erdoğan; millete huzur vaat ediyor mu? 5/ Zengin ülkemizde, ekonomiyi düşürülen durumdan kurtaracağına dair güven veriyor mu? 

6/ Ağız tadı ile yaşamayı vaat ediyor mu? 

7/ Kavgasız, hoşgörülü bir siyaset uygulayacağına inandırıyor mu? 

8/ Bundan böyle atamalarda liyakat ve ehliyete önem vereceğinin garantisini veriyor mu? 

9/ Kendi sayesinde MV olmuş ve yıllardır yanında taşıdığı kibirli bazı MV’ni ve 3 dönem kuralına girenleri, MV listesine koyacağını söylüyor mu?

Sn. Kılıçdaroğlu, 21 yıldır seçim kazanamamış, CHP liderliğini bırakmamış bir siyasetçidir ve 2023 seçimlerinde Millet İttifakı adayıdır.

1/ Elinde 21 yıldır, ben şunları yaptım/bitirdim v.b. deme imkanı maalesef yok. İktidar olan hep şanslıdır. 

2/ Şimdilik, bozulan ekonomide istikrar, refah, zenginlik vaat etmiyor. Ama; tedbir, tasarruf, güven v.b. ile para akışının olacağını söylüyor. 

3/ Rasyonel, bilgili, liyakatlı bir “yönetim ekibi” vaat ediyor. 

4/ İstişare kültürü, ortak akıl arayışı, çoğulculuğun hâkim olacağı bir rejim vaat ediyor. Bu konuda 6’lı masayı kuran ve dağıtmadan seçime sokması ile güven veriyor.

5/ Tam demokrasi, düşünce özgürlüğü, adalet, hukuk, farklılıklara saygı v.b. vaat ediyor.

6/ Yolsuzlukların olmayacağını, milletin parasının bir avuçmüteahite verilmeyeceğini, ülke dışına çıkarılan paraların ülkeye geri getirileceğini söylüyor. 

7/ Kadınların, Muhalefet Siyasetçilerinin, Gazetecilerin saldırıya/tecavüze uğramayacağını, mafya yapılarına izin verilmeyeceğini söylüyor.

8/ Dış politikada “Milli Menfaatlerin” kollanacağını, kişisel çıkarlara/görüşlere kurban edilmeyeceğini vaat ediyor.

9/ “Çağdaş bir eğitim” diyor. YÖK’ü kaldıracağız diyor, ama 207 üniversitenin nasıl idare edileceğini söylemiyor. 

10/ “Yükseköğretim ve Teknoloji Bakanlığı” ve “Deprem ve Afet Bakanlığı”  kuracağız demiyor…

11/ MEB Müzik, Güzel Sanatlar ve Spor Genel Müdürlüğü” kuracağız demiyor.

12/ Gençler için fırsat eşitliği, çocuklarımız için mutlu bir gelecek vaat ediyor.

13/ İstanbul v.b. büyük bir deprem için her türlü hazırlık yapacağını, Bilime ve Bilim İnsanlarının görüşlerine değer vereceğini, insanları enkazın altından çıkaracağını, çadır-yemek-giysi v.b. dağıtacağını söylüyor.   ( Bu konuda son depremde Ankara,İstanbul,İzmir Büyükşehr Belediyeleri tam not aldılar.)

Ancak, son depremler üzerine Sn Erdoğan’ın; “Bana güvenin, sizden bir yıl istiyorum. Evlerinizi teslim edeceğiz” söylemi ile  bir umut ve “seçim de oyunuzu yine bize verin” söylemine rağmen, 6’lı masadan ve Sn. Kılıçdaroğlu’ndan; “doğru yapılanları devam ettireceğiz, en kısa zamanda sağlam konutlar vereceğiz, Devlet de devamlılık esastır” şeklinde söylemler hala duyulmadı.

Sorular:

1/ Sn. Kılıçdaroğlu, 6’lı yapıyla rahat bir yol alabilecek, kararları hayata geçirebilecek mi?

2/ 6’lı masa liderleri aldıkları Bakanlıklarda, imzaladıkları “ortak metne mi” uyacaklar, yoksa “parti politikalarına” göre mi hareket edecekler?…

3/ Acaba, Sn. Kılıçdaroğlu’nun sakinliği, sorunlarda çözüm olacak mı, yoksa zamanla Sn. Erdoğan gibi sertleşecek mi?

4/ Elbette, kimse kahin değil…Umutları da kırmamak gerek!.. 

Seçim 2023 olsun, bakalım kim ipi göğüsleyecek? 

Uygulamaları gördükçe bizler de yazmaya devam ederiz… 

Siyasetçilerimize hatırlatalım ki; 'Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan orduyu, bir ordu koca bir ülkeyi kurtarır... `(Cengiz Han)