Türkiye gazetesinden Cevat Rıfat Aydoğmuş’un “Gıdaya zehir doğrama organizasyonu” başlıklı haberine göre fiyatı artsın diye markette 30 lirayı bulan soğanı çöpe döktüler. Tonlarca buğdayı boş araziye saçtılar. Ete zam üstüne zam bindirdiler.

Haberde soğan üzerinden seçmenlerin etkilenmeye çalışıldığı da ifade edildi:

'Gıda teröristleri rahat durmuyor. Soğanın kilosu 30 lirayı gördü. Maliyet değişmediği halde kırmızı ete bir ayda yüzde 25 zam geldi. Tarım Kredi tüketiciyi rahatlatmak için 900 üründe sabit fiyatı bir ay uzattı. Sebepsiz zamların 14 Mayıs'ta sandığa gidecek seçmeni etkilemeye dönük olduğu belirtiliyor.

ÜRETİCİLER İNSAFSIZLIK YAPMIŞ!

Yurdun dört bir yanında çöpe giden soğanlar ile stokçuların yalan söylediklerine de şöyle dikkat çekilmiş: “Nitekim 'Dökelim fiyatı düşmesin. Hükümet zora düşsün' lobisinin yol kenarlarına döktüğü tonlarca soğan görüntüsü ortaya çıktı. Çorum, Aksaray ve birçok ilden benzer görüntüler geldi. Stokçular 'soğan çürük' diyerek savunmaya geçti ancak çuvallardaki ürünler onları yalanladı. Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu 'Soğan az kalınca üreticiler insafsızlık yaptı ve satmadılar. Soğanın 30 lirayı görmesi çok afaki ve korkunç bir rakam' dedi.”

İttifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Poyraz