Uzun zamandır stadyumda maçizlemeye gitmiyordum, yağışlı ve soğuk havaya rağmen Beşiktaş- Trabzonspor maçına gittiğime değdi.

Yüksek tempo, baskı ve arka araya girilen pozisyonlarda kalesinde devleşen bir Uğurcan vardı. Uğurcan bu performansı ile dünyanın en iyi kalecileri arasına girecektir. Türkiye uzun müddet kaleci sorunu çekmeyecek. Birde golcü meselesini çözebilsek, Sörloth gibi güçlü ve yetenekli bir golcü yerli oyuncu bulabilsek ne iyi olur. Maçta kendisine fazla top gelmemesine rağmen takımının iki golünü atma başarısını gösterdi.

Trabzonspor son derece kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olmasına rağmen üstün olan ve atak olan taraf Beşiktaş`tı. Hem 0-1 geriye düştüğü anlarda, hem de 1-1 beraberliği yakaladıktan sonra, Trabzonspor kalesinde baskıyı arttırdı. Uğurcan o kadar kurtarış yapmasına rağmen sonunda dayanamayarak ikinci golü yedi.

Dün akşamki maçın skorunu golcü Sörloth ve kaleci Uğurcan farkı belirledi diyebiliriz.

Beşiktaş öne geçip, bu kadar efor, çaba, gayret baskı ve pozisyona rağmen maçı kazanamamasında bu iki futbolcunun rolü büyük oldu.

Sergen Yalçın ın, Beşiktaş`ta büyük değişim yaptığı görülüyor. Takıma cesaret aşılamış. Bu maçı berabere bittiğine bakmayın. 1-0 geriden gelip öne geçti aslında takımı. Beşiktaş ın bundan sonra ki, maçlarda büyük bir takıma yakışacak atak futbol oynayacağının emarelerini gördük. Takımı son dakikada gölü yemese şampiyonluk yarışında iddiasını devam ettirebilirdi. Ama Alexander Sø rloth son dakika golü ile beşiktaşlıları hüsrana boğdu. Artık bundan sonra Beşiktaş`ın şampiyonluk şansı iyice azaldı. Trabzonspor gelince, yenemiyorsan en azından yenilmeyeceksiniz. Maçın sonunda attığı gol ile alınan bir puan, belki de şampiyonluğu getirecek.

Maçöncesi ligdeki puan sıralamasına baktığımızda bu bir puanın ne kadar anlamlı olduğunu daha iyi anlayabiliriz.