Futbolsuz geçen 3 ayın ardından takımlar yeni sezona bu hafta start veriyor. Heyecansız geçen hazırlık maçlarını tamamlayan Süper Lig ekiplerinin zorlu yolculuğu yarın Yukatel Denizlispor ve son şampiyon Galatasaray arasında oynanacak maçla başlayacak. Galatasaray, lig tarihindeki açılış maçlarında 42 galibiyet, 11 yenilgi, 8 beraberlik aldı. Cimbom, lig tarihinde misafir takım sıfatıyla oynadığı 24 ilk hafta maçının 12 sini kazandı, 7 sini kaybetti, 5 inde de berabere kaldı. Galatasaray`ın rakibi Süper Lig`in yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor ise  9 sezon aradan sonra döndüğü ligde 20. kez yer alacak.
Beşiktaş cumartesi sahada
Ligde 2019-2020 sezonunun ilk haftasında cumartesi günü deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak Karakartal, 62. kez mücadele edeceği organizasyonda 15 kez şampiyonluğa ulaştı. Ligde en farklı galibiyetini Adana Demirspor u 10-0 yenerek alan Siyah-Beyazlılar, en farklı yenilgisini ise 5-0 la Bursaspor karşısında yaşadı. 
Gazişehir Kadıköy`de 
Son olarak geçen sezona kötü başlayıp ligi 6. olarak bitiren Fenerbahçe, Süper Lig in ilk haftasında 19 Ağustos Pazartesi günü Gazişehir Gaziantep i Kadıköyde ağırlayacak.