Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Lig’de hangi takımın şampiyon olacağı herkes tarafından merak ediliyor. Süper Lig’de kalan 7 maçta en fazla puanı alan şampiyonluk kupasını kaldıracak.

Geçen hafta Alanyaspor'u 4-1 mağlup eden Galatasaray’ın önünde oynayacağı 6 maçı kaldı. Sarı kırmızılı ekip transfer ettiği Icardi, Torreira, Sergio Oliveira ve Zaniolo gibi dünya yıldızları ile şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

En yakın takipçisi Fenerbahçe’ye 6 puan fark atan sarı kırmızılı ekip kalan maçlarındaki fikstürü avantaja çevirebilir. Galatasaray, kalan 7 maçın 6 tanesini kazanır ve kendi evinde oynayacağı Fenerbahçe’ye 3-0’dan daha farkı skorla yenilmezse şampiyonluğa uzanacak. Fenerbahçe’nin kalan maçlarından 1 tane kaybetmesi durumunda ise Galatasaray’ın 5 maçını kazanması şampiyonluk için yeterli olacaktır.

Galatasaray'ın kalan maçları şu şekilde:

Hafta

Puan: 69

31

Karagümrük

32

Beşiktaş (D)

33

Başakşehir

34

İstanbulspor (D)

35

Sivasspor

36

Ankaragücü (D)

37

Fenerbahçe

38

Hatayspor (D)               

Fenerbahçe ise sezonu şampiyonlukla tamamlamak istiyor. Ezeli rakibi Galatasaray’ın 6 puan gerisine düşen sarı lacivertli ekip, Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekleyecek. Altay Bayındır’ın ameliyat olması ve Miha Zijc’ın sakatlanması sarı lacivertli ekipte işleri karıştırdı.

Hafta sonu Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, Süper Lig’in 31. haftasında kendi evinde İstanbulspor'u ağırlayacak.  Fenerbahçe kalan maçlarını kazanıp Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekleyecek. Fenerbahçe’nin en zor maçı Galatasaray ile deplasmanda oynayacağı maç olarak görünüyor.

Fenerbahçe'nin kalan maçları şu şekilde:

Hafta

Puan: 63

31

İstanbulspor

32

Sivasspor (D)

33

Giresunspor (D)

34

Trabzonspor

35

Hatayspor (D)

36

Antalyaspor

37

Galatasaray (D)

38

Gaziantep FK

Beşiktaş Süper Lig’in 30. haftasında Hatayspor ligden çekildiği için hükmen galip gelmişti. Kara kartal lider Galatasaray’ın 10 puan gerisinde. Siyah beyazlı ekibin şampiyon olabilmesi için Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi gerekiyor. 

Beşiktaş'ın geriye kalan maçları şu şekilde:

Hafta

Puan: 59,

31

Ümraniyespor (D)

32

Galatasaray

33

Antalyaspor (D)

34

Gaziantep FK

35

Adana Demirspor (D)

36

BAY

37

Kasımpaşa (D)

38

Konyaspor

Ligde kalma mücadelesi devam ediyor

Spor Toto Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi devam ediyor. Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesinden sonra TFF, ligden 2 takımın düşeceğini açıkladı. Ümraniyespor, İstanbulspor, Giresunspor, Ankaragücü, Sivasspor, Kasımpaşa, Alanyaspor ve Antalyaspor ligde küme düşme hattına yakın takımlar olarak görünüyor.

Editör: Onurcan Şimşek