Süper ligin 4. haftasında Galatasaray, Kasımpaşa karşısında mağlubiyetle tanıştı. Rangers maçı gibi bu maçta da, Galatasaray gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Fatih Terim bunu oyuncuların yorgunluğuna bağladı. Maçsonu açıklamalarında, mağlubiyetle alakalı olarak, birazda kinayeli olarak, tüm sorumluluğun kendinde olduğunu söyledi. İşler iyi giderken de, başarı Fatih Terim`e yazılıyordu. Bunda alınganlık gösterilecek bir durum yok. Geçelim bunları;

Galatasaray`ın şampiyon olduğu ve Avrupa kupasında oynadığı senelerde de, maçertesi başarısız sonuçlar alınıyordu. O lig maratonunda bu mağlubiyetin telafisi vardır. Önemli olan, milli maçarasından sonra Galatasaray`ın lig başlarken ki, istekli, arzulu, lige hazır görüntüsünü verip veremeyeceği. İşte burada baş sorumlu Fatih Terim`dir.

Maça dönecek olursak, Galatasaray yüzde 58, Kasımpaşa yüzde 42 topla oynama oranı sahipken Kasımpaşa`nın ilk yarıda daha etkili olduğunu söyleyebiliriz. 12. dakikada Taylan ara pası ile Diagne`yi gördü. Diagne kaleci ile karşı karşıya iken golü yapamadığı pozisyonu saymazsak   Galatasaray ilk yarıda hiçnet pozisyonu yoktu. Kasımpaşa`nın ise bir golü, bir iptal edileni, üçtane de Fatih kurtardığı gol pozisyonu vardı. Sol kanatta oynayan Yusuf ilk devrede Galatasaray`ın sağ tarafına zor anlar yaşattı. Ama sağ gösterip soldan vurdu. Bir anda kanat değiştirip, Galatasaray`ın solundan jeneriklik bir gol attı. Kaleci Fatih`in hazin bakışları arasında top dramatik bir şekilde filelerle buluştu.

Terim`in değişiklik hamlelerini yerindeydi.  4-4-2`ye döndü Aslında Galatasaray ikinci yarıya iyi başladı.  Taylan`a da çok yük bindiğini görebilse ve sakatlanmasına meydan vermeden oyundan çıkarsa daha iyi olurdu.  Oyunu Kasımpaşa sahasına yıktığı dakikalarda Galatasaray`ın forvetleri anlamsız şekilde ceza yayının etrafında kümelendiler adete geriye yaslanıp oynayan Kasımpaşalı oyunculara yardım ederek savunma duvarı oluşmasına katkı sağladılar. Bu şekilde kümelenmenin takımın hücumunu zenginleştirmediği gibi ters etki yaptı.

Etebo yine mükemmel bir maçoynamasına rağmen arkadaşları ona ayak uyduramadı. İkinci yarıda oyuna giren Falcao bulduğu pozisyonlar da gol getirmeyince Galatasaray namağlup unvanı ile birlikte 3 puanı Kasımpaşa`da bırakarak ayrılmış oldu.

Milli maçarası iyi mi gelecek, yoksa Galatasaray`da düşüş sürecek mi göreceğiz. Düşüşün de ve çıkışın da baş sorumlusu Fatih Terim`dir. Aksini iddia edecek var mı?