İstanbul trafiğindeki taksi şoförleri iletişim, güvenli sürüş, şehir bilgisi, ilk yardım ve temel İngilizceyi içeren eğitimler alacak. 

İBB’nin önerisiyle UKOME’de minibüsten dönüşümü kabul edilen yeni taksiler için eğitimler başladı. 8+1 taksilerde çalışmak isteyenler için düzenlenen eğitimlere darp, taciz, yol ve güzergah seçme gibi davranışlar nedeniyle yaptırım almamış kişiler katılabilecek. Sürücüler iletişim, güvenli sürüş, şehir bilgisi, ilk yardım ve temel İngilizceyi içeren eğitimler alacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından UKOME gündemine getirilerek dolmuş ve minibüsten 8+1 yolcu kapasiteli taksiye dönüşen araçlar için eğitimler başladı. Taksilerde şoför olmak isteyenler için katılımın zorunlu olduğu eğitimler, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi ’nda düzenleniyor. Toplu ulaşım kültürünü gelişimi için şoförler, kusurlu davranış sergilememiş adaylar arasından seçiliyor. İBB Ulaşım Akademi kapsamındaki eğitimlerde şoförlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini geliştirmeye dönük programlar düzenleniyor. 

YAPTIRIM ALMAMIŞ SÜRÜCÜLER GÖREV YAPACAK 

Dönüşümü gerçekleştirilen taksilerde geçmişinde kusurlu davranış bulunmayan sürücüler görev yapacak. Eğitime başvurabilecek kişiler; darp, taciz, yolcu/güzergah seçme, kaba davranış, fazla ücret alma konularında herhangi bir yaptırıma uğramamış sürücülerden seçilecek.

İKİ HAFTALIK PROGRAM

Taksilerde şoför olmak isteyenler için 2 haftalık eğitim programı düzenlenecek. Sürücüler 13-24 Mart tarihleri arasında şu başlıklarda eğitim alacak:

İletişim Eğitimi
Kişisel Gelişim ve Farkındalık Eğitimi
İstanbul Şehir Bilgisi Eğitimi
Güvenli Sürüş Tekniği Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Ulaşım Mevzuatı Eğitimi:
Acil Durum, Kriz Yönetimi ve İlk Yardım Eğitimi
Yabancı Dil Eğitimi
Dezavantajlı Gruplar ile Empati ve İşaret Dili Eğitim

 

Editör: İlker Alpkaya