Bilhassa tarım sahasında çok ciddî , çok iyi çalışan kooperatifler kurulmalı, küçük üreticilerin ürünleri onlar vasıtası ile şehirlerde ucuz fiyata tüketicilere ulaştırılmalıdır. Bu kooperatiflerin idarecileri yüzde yüz namuslu ve dürüst... Yüzde yüz ehliyetli ve liyakatli... Yüzde yüz becerikli ve çalışkan olmalıdır. Vazifesini ihmal eden, yamukluk yapanlara çok ağır cezalar verilmelidir. Ah Osmanlı adaleti!.. Böylelerini küreğe vurur, hattâ idam ederdi. Bu kooperatifleri kurmak için, kooperatifçilikte başarılı olmuş yabancı beyinler, yabancı elemanlar ithal edilmelidir.

**

Bu devletin, bu vatanın, bu milletin en azılı ve amansız düşmanları haram rant yiyicileridir. Allah belalarını versin, biriktirdiklerini yiyemesinler.

**

Peygamberimiz (Salât ve selam olsun ona), 'Rüşvet alan da veren de Cehennem ateşindedir' buyuruyor. Bütün rüşvetçilere beddua ediyorum. Allah onları ıslah etsin, ıslah olmamakta direnirlerse bizden uzakta belalarını versin.

**

Müslümanlar, Hollanda ile anlaşsınlar, çok vasıflı çok ciddî çok çalışkan çok ehliyetli çok liyakatli gençlerine orada tarım stajı yaptırsınlar. Sonra o gençler gelsin, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin yakınlarında tarım işletmeleri açsınlar. Mesela, çok büyük imkânlara sahip İlim Yayma Cemiyeti bu konuda önderlik edebilir. Tarımda şu anda çok büyük boşluk ve eksiklik vardır. Müslümanlar bu boşluğu doldurabilir.

**

Bir Müslüman nasıl olur da, bir belediye kadrosunda görünür, işe mişe gitmez ama maaşını tıkır tıkır alır? Böyle bir asalaklık, böyle bir hırsızlık, böyle bir ahlaksızlık ve namussuzluk Müslüman`a yakışır mı?

**

Başımıza ne geldiyse yarım Müslümanlardan, yarı mühtedilerden geldi. Onların verdiği zararı, yaptığı hıyaneti harbî kafirler bile veremedi, yapamadı.

**

İhlâssız kötü din âlimi âlim değil, canavardır.

**

Din elden gidiyor, onlar cami alemlerini altın yaldızla kaplatmak derdinde...

**

Bu fakirle İmam-Hatip mektepleri konusunda tartışmak isteyen muhterem zata: Öncelikli bir şartım var, bu okullardaki bütün öğrenciler vakit namazlarını okulun camiinde okul imamının ardında cemaatle kılsınlar, ondan sonra görüşürüz. Bu şart olmazsa zat-ı âlinizle görüşemem.

**

Züppece giyinen kuşanan tesettürlü hanımlara: Başınıza bir örtü geçirmekle Şerî (Kur`ana, Sünnete uygun) tesettüre bürünmüş olmazsınız. Şeriat rüküşlüğe izin vermez. Tesettür ikiye ayrılır: Rahmanî tesettür, şeytanî tesettür. Yabancı nâmahrem erkeklerin bakışlarını ve dikkatlerini açık kadınlardan fazla çeken tesettür şeytanî dir. Yakup Kadri`nin ÇARŞAFA ve PEÇEYE DAİR başlıklı yazısını internetten indirip her Müslüman dikkatle okusun.

**

Müslümanlar bedevî , kırsal kesim şifahî kültürünü bırakıp medenî yazılı kültüre dönebilirlerse, ilk yapacakları işlerden biri CAMİ MİMARÎ Sİ ENSTİTÜ SÜ kurmak olmalıdır. Böylece, inşa edecekleri yeni camilerin HEPSİ mimarlık ve sanat açısından güzel olacaktır.

**

Ü lkemizdeki on binlerce yeni camiin binaların zevksiz, sanatsız, kıymetsiz olmasının vebali üçkurum üzerinedir:

Diyanet İşleri Başkanlığı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü.

Kültür Bakanlığı.

Siyasal İslam, çirkin cami binası inşaını yasaklayan bir kanun çıkartmalıdır.

Zevksiz, sanatsız bir binaya harcanan para ile zevkli, sanatlı, güzel bir bina yaptırılabilir.

**

Eski camilerin replikaları, benzerleri değil, onlardan daha güzelleri yapılmalıdır.

**

Cahil Müslüman`ın verdiği zararı, âlim ve âqil kâfir veremez.

**

Kadir Topbaş beyefendi, Karaköy`deki mimar Raimondo D`Aranco`nun projesini çizdiği, Sultan Abdülhamit`in inşa ettirdiği arnuvo stili camii yeniden yaptır(a)madı. Şimdiki CHP`li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu yaptırır mı acaba? Soyadı İmamoğlu olduğuna göre inşaallah yaptırır.

**

Mevlana hazretleri, Müslüman Anadolu`nun büyük nasihlerindendir. Kur`an`dan ve Sünnetten çıkarttığı nasihatler günümüzde de geçerlidir. Okumalı, uslanmalı (us akıl demektir), salah bulmalı.

**

Mevlevî liğin temel şartlarından biri beş vakit namaz kılmaktır. Namazsız Mevlevilik olmaz. Olur diyene şaşılır.

**

Bu memleketteki kötülüklerin, olumsuzlukların, fitne fesadın, azgınlığın, ahlaksızlığın, suçpatlamasının büyük kısmı kötü medyadandır. Medya düzelmez, hizaya gelmezse toplum da düzelmez.

**

Kâmil mürşidler ıslah eder, sahte şeyhler ifsad eder.

**

Açık saçık hafif meşreb bir mankene bir çimdik atılınca bütün Dönme medya ciyak ciyak avaz avaz bunu duyuruyor, kınıyor. Faziletli bir âlim ölünce ya hiçhaber vermiyor, yahut içsayfaların birinin dibinde küçük bir haber yapıyor.

**

Kur`an`ın emirlerini, farzlarını yapmayan Müslümanlar helak olur.

Kur`an`ın yasakladıklarını işleyen Müslümanlar helak olur.

Sünnete sarılmayan, aksine Sünneti ya büsbütün inkâr eden yahut hafife alan Müslümanlar helak olur.

Doğru yoldan sapan Müslümanlar helak olur.

**

O eşek herif haramdan büyük bir servet edindi. O serveti yiyemeden geçti gitti. O mezarda azap çekerken varisleri tereke konusunda birbirlerine girdi.

**

Oruçtutacak kardeşlerime: Ramazan size mübarek olsun, ihlâsla tutacağınız oruçlarınız Allah katında makbul olsun, ne mutlu size.

Oruçtutmayan Müslümanlara: İnşaallah siz de tutanlardan olursunuz.