Galatasaray`ın evinde oynadığı son Sivasspor yenilgisinden sonra Torrent`in koltuğu çok ciddi şekilde sallanıyor. Burak Elmas`ın hocanın maçsonunda yaptığı hem yönetimi hem de eski hocası Fatih Terim`i hedef alan açıklamalarından sonra yeni yönetimi beklemeden takımdan gönderip kalan son üçmaçı Hakan Balta`ya emanet edeceği konuşuluyor. Peki sizce sarı kırmızılılarda tek sıkıntı Torrent mi? 

Torrent`in yirmi sene öncesini unutup, günümüze odaklanmalıyız sözüne katılıyorum. Hocanın orada demek istediğini anlamayıp sen ne diyorsun hoca Uefa kupası mı unutalım diyenler var. Zaten Torrent ağzıyla kuş tutsa bu saatten sonra kimseye yaranamaz. Süper ligte 2006/2007 sezonundan bu yana yabancı hocaların şampiyon olamamalarının en büyük sebebi ilk kötü gidişatta faturanın hemen onlara kesilmesidir. Jürgen Klopp Livepool`un başında geçirdiği ilk üçsezonda sırasıyla ligi sekizinci ve iki kez dördüncü sırada bitirmiştir fakat Liverpool yönetimi Klopp`u o dönemde göndermemiş hocasına güvenmeye devam etmiştir. Ardından iki sezon sonra Klopp Livepool ile 99 puan toplayarak Premier lig şampiyonluğunu kazandı. Gelelim şimdi Galatasaray`daki duruma, madem sözleşmesi bitene kadar Torrent`le devam etmeyecektiniz. Neden takımın başına getirdiniz diye sorarlar. Torrent`in kısa dönemde şapkadan tavşan çıkarıp bütün maçları kazanmasını, Uefa`da finale kadar ilerlemesini mi bekliyordunuz. Bende herkes gibi hocanın 17 maçlık Galatasaray macerasını pek tatmin edici bulmadım fakat kendi kurmadığı, şampiyonluk motivasyonu kalmamış, belirli bölgelerde sıkıntılı bir kadro aldığı gerçeğini de unutmamak lazım. En azından bir sezon daha şans verilmesi gerektiğini düşüyorum.

Bana göre Galatasaray`daki en büyük sıkıntı Torrent`in takımın başında olması değil, taraftarın Fatih Terim haricindeki hiçbir hocaya güvenmemesi ve desteklememesidir. Böyle devam ettiği sürece, ligimizin dinamiklerini iyi bilmeyen hocaların kısa sürede başarılı olması imkânsız gözüküyor. Bu yüzden yeni gelecek başkanın yabancı bir hoca yerine ligi iyi bilen yerli hocalardan biriyle anlaşması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde, Fenerbahçe`nin yaşadığı durum gibi her sezon yeni hoca aramak zorunda kalacaklar çünkü taraftarın gelecek yabancı hoca kim olursa olsun tahammül edeceklerini zannetmiyorum.