Basketbol Süper Ligi 3. hafta maçları sonunda Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko dışında namağlup takım kalmadı. Haftaya yenilgisiz giren Türk Telekom, Anadolu Efes ve Furittu Exstra Bursaspor ilk yenilgisini aldı. Genel görüntü ligde yer alan 16 takımın henüz uyum sorununu aşamamış olduğu yönünde.

Teksüt Bandırma, evinde Anadolu Efesi 84-66lık skorla mağlup ederek haftanın sürprizine imza attı. Bandırma ekibinde 99 doğumlu skorer gard Şehmus Hazer 19 sayı 4 ribauntluk performansla galibiyette başrol oynadı. Altyapısından yetiştirdiği gençlere forma verme geleneğine sahip ve Türk basketboluna sayısız isim kazandıran Teksüt Bandırma`da Şeyhmuz`un yanında Rıdvan Öncel ve Berke Atar önümüzdeki yıllarda milli takım rotasyonuna girmesi muhtemel isimler. İlk iki maçını kazanmasına rağmen iyi gözükmeyen Anadolu Efes, hücumda organize olamayınca farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

İki yenilgisiz takımın mücadelesinde gülen taraf Pınar Karşıyaka oldu. İzmir ekibi, Frutti Extra Bursaspor`u 85-77 yenerken Nusret Yıldırım ve Metecan Birsen`den sürpriz katkı geldi. Amath M`Baye`nin etkisiz olduğu maçta Nusret Yıldırım, Tony Taylor, Jordan Morgan ve Metecan Birsen, Karşıyaka`yı galibiyete taşıdı.

Fenerbahçe Beko, deplasmanda Türk Telekom`u 75-59 yenerken zorlanmadı. Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas 18 sayı, 7 asistle yıldızlaştı. İlk iki haftada savunmasıyla galip gelen Türk Telekom, güçlü rakibi karşısında etkili olamadı.

Haftanın derbi mücadelesinde Galatasaray Doğa Sigorta, Beşiktaş Sompo Sigorta`yı 74-65 yendi. İki takımın da çok hata yaptığı maçta son dört dakikaya kadar başabaş mücadele vardı. Galatasaray ribauntlarda 42-26`yla rakibine teslim olsa da üçsayılarda kurduğu 11-5`lik üstünlükle galibiyete uzandı.

Playoff için iki iddialı takımın maçından TOFAŞ, Gaziantep`i yerlilerinin harika performansıyla 81-69 yenerek ligdeki 2. galibiyetini aldı.

Meksa Yatırım Afyon Belediye, büyük bir sürprize imza atarak deplasmanda Bahçeşehir`i 87-82 yendi. İlk iki haftada sergilediği mücadeleci basketbolu Bahçeşehir karşısında da sergileyen Afyon Belediye`de 1.70 boyundaki iki gard Corey Davis ve Jordan Crawford galibiyetin mimarı oldu. Henüz galibiyetle tanışamayan Bahçeşehir`de ise KoçStefanos Dedas ile basketbolcular arasında sorun var. Yakın bir zamanda KoçDedas`ın görevine son verildiği haberini alabiliriz.

Küme düşme adayı OGM Ormanspor ve Büyükçekmece`nin mücadelesinde kazanan deplasman ekibi OGM Ormanspor oldu. Ankara ekibi, Elmedin Kikanovic`in 29 sayı, 14 ribaundluk double-double performansıyla altın değerinde bir galibiyet elde etti. Finansal sorunlar nedeniyle eksik yabancıyla maçlara çıkmak zorunda kalan Büyükçekmece ilk kez 5 yabancısıyla bir maça çıktı ama farklı mağlup olmaktan kurtulamadı. Büyükçekmece`nin sorunu ekonomik. Kadrosunda ligi tanıyan ve etkili yabancılar var. Finansal sorunu aşarsa ligde tutunur aksi durumda ligde kalma şansı kalmaz.

Ligin yeni ekibi Sigortam.net İTÜ , Darüşşafaka Tekfen karşısında 98-61 mağlup olurken kötü sinyal vermeye devam etti. Kadrosu lig için yeterli olmadığı gözüken İTÜ `de yenilginin ardından Kerem Gönlüm ve Darrell Williams takımdan ayrıldı. Sigortam.net İTÜ acil olarak yabancı takviyesi yapmalı. Takımı oynatabilecek bir oyun kurucu ve bir çember savunabilen bir uzun almadığı takdirde İTÜ `nün yıllar sonra döndüğü Süper Lig`de ömrü kısa olur.