Asgari ücrette gözler 5 Haziran’a çevrildi. Bu tarihte enflasyon rakamlarının açıklanmasından ardından asgari ücret zammı netleşecek. Milyonlarca vatandaş asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçimlerden önce alt sınırın 500 dolar olarak belirlendiğini açıklamıştı. Bu rakama refah payının da eklenmesiyle zam oranının yüzde 30'lara çıkması bekleniyor. Eğer yüzde 30 zam yapılırsa asgari ücret net 11 bin 50 lira seviyesine çıkacak.

Seçimlerin ardından milyonlarca vatandaş Tammuz ayında yapılacak asgari ücretin açıklanmasını merakla bekliyor. Yeni Kabine’nin açıklanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilk gündemi asgari ücret konusu olacak.

ALT SINIRIN 500 DOLAR OLACAĞI AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı için dolar üzerinden bir rakam vermişti. Bakan Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir." demişti.

YÜZDE 30’LUK BİR ARTIŞ BEKLENİYOR

Bakan Bilgin'in işaret ettiği 500 dolar seviyesi alt sınır olarak belirlendi. Bu rakama refah payının da eklenmesiyle birlikte yüzde 30’luk bir artış yapılması bekleniyor. Yüzde 30'luk zam yapılması durumunda asgari ücret net 11 bin 50 liraya çıkacak. İşverene maliyeti ise 15 bin 286 liraya yükselecek.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın