Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) akıl almaz şekilde listelerinde milletvekili adayı gösterdiği isimlere tepkiler bitecek gibi durmuyor. Özellikle Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde etkin olan isimlerin CHP’den garip biçimde milletvekili adayı gösterilmesi parti tabanından tepki görürken akıllara başka başka soru işaretleri de getirmiyor değil.

CHP’nin kalesi durumundaki Ankara Çankaya ilçesinden partinin eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in milletvekili adayı gösterilmesi tepkilere neden olmuştu. Söz konusu tepki hâlâda durmuş değil. Başkent’te bunlar yaşanırken CHP’nin bir başka kalesi İzmir’de 1.bölgeden ve üstelik tam da 1. Sıradan FETÖ’nün tetikçiliğini yapan Taraf’ın eski yazarı Yüksel Taşkın’ın milletvekili adayı gösterilmesi İzmirliler ile birlikte parti tabanından da tepki topladığı öğrenildi.

Taraf’ta kaleme aldığı yazılarla FETÖ’yü putlaştıran ve “Seküler Din” safsatasından söz eden Yüksel Taşkın 2008’deki röportajında Kemalizm'i “ırkçı” ve “dışlayıcı” sözleriyle tarif etmişti. İşte CHP’li seçmeni kızdıran sebeplerden biri de bu röportaj. Bakın ne diyor devamında:

“Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Azınlıkların Türkiye'den gitmesiyle vatan ve millet olunabileceği vurgusuna sahiptir. Kemalizm'in dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye girip de korku ve sıkışma yaşandığında ya da Kürt sorununda sıkıştığında Kemalizm'in ırkçı tarafı ortaya çıkıyor.”

Bölgenin önemli gazetelerinden Yeni Asır, “CHP adayı Yüksel Taşkın İzmirlilerin sabrını taşırdı” başlıklı haberinde İzmirlilerin öfkesini dile getirirken TARAF gazetesinin eski yazarı Yüksel Taşkın’ın aslında kim olduğunu anlatmaya giriştiği görülüyor:

“FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarının tetikçisi Taraf gazetesinin eski yazarı olan ve geçmişte Atatürk, elebaşı Gülen ve HDP ile ilgili sarf ettiği sözlerle hafızalara kazınan Yüksel Taşkın’ın CHP İzmir 1. Bölge’den ilk sıraya konulması İzmirli seçmenin tepkisini çekti

TARAF gazetesinin eski yazarı Yüksel Taşkın, CHP İzmir 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Atatürk ile ilgili 'Kemalizm ırkçılıktır', 'Fethullah Gülen: Post-modern bir şaman' gibi sözleri yeniden gündeme gelen Taşkın'ın İzmir'de ilk sıraya konulması vatandaşların adeta sabrını taşırdı.”

“CHP’NİN ATATÜRK'LE BAĞ KALMADI”

Yeni Asır’ın aynı haberinde Yüksel Taşkın’ın 2020 yılında CHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildiği hatırlatılarak İzmirli seçmenin tepkilerine de yer verilmiş:

“Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP'de 2020 yılında Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve 14 Mayıs için İzmir'den milletvekili adayı gösterilen Taşkın'a sosyal medyadan yüzlerce olumsuz yorum yaptı. Bazı vatandaşlar, 'CHP'nin Atatürk ile zerre ilgisi ve bağı kalmadı, bunu anlamak için daha ne yapmaları lazım...`derken, bazıları da 'Yazıklar olsun. Diyecek söz bulamıyorum.”

Yüksel Taşkın’ın geçmişinden özür dilemediği yahut söylemini değiştirmediğine de dikkat çekilmiş:

“Öte yandan, ‘Kemalizm ırkçılıktır’ dediği için eleştiri oklarının hedefi olan Taşkın'dan kaçamak cevap geldi. ‘Bu sözleri söylemedim’ ya da ‘Artık böyle düşünmüyorum’ diyemeyen Taşkın, ‘Bana geçmişteki yazı ve söyleşilerimden cımbızlanmış bazı ifadeler üzerinden saldıranların asıl hedefi elbette iktidara yürüyen partimiz, ittifakımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur’ dedi. Taşkın, kendisine yapılan eleştirilerin samimiyetsiz ve bayat olduğunu öne sürdü.”

YAŞAR OKUYAN’IN ERGİN VE TAŞKIN TEPKİSİ

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı CHP’li Yaşar Okuyan TVNet'te Sert Sorular programına konuk oldu. 7’li masaya atıfta bulunarak 'Masadaki tantanalar sonrası ciddi bir umutsuzluk doğdu. Bunlar nasıl iktidar olacak?`diye soran Okyan Sadullah Ergin'in adaylığı sonrası CHP'nin Çankaya'daki oylarının düşeceğine de dikkat çekti. CHP’nin, FETÖ’nün savunuculuğunu görev edinen Taraf’ın eski yazarı Yüksel Taşkın’ın İzmir’den aday gösterilmesine de tepki gösteren Yaşar Okuyan, Kılıçdaroğlu ile CHP’ye oy vermeyeceğini söyledi:

“SADULLAH ERGİN'İ ÇANKAYA'DAN KOYUYORSUN KİM BU YA?”

“Bunların 5 tane WhatsApp grupları var millet orada neler söylüyor. Bu listelerden sonra büyük bir hayal kırıklığı geldi. Sadullah Ergin'i Çankaya'dan koyuyorsun kim bu ya? Kılıçdaroğlu ne diyecek? Kendisi onay verdi. Ergin sonrası Çankaya'da bakacağız 1 ay sonra ciddi manada oyu düşecek. Ben vermeyeceğim, CHP üyesiyim bizi kovaladılar. Ben CHP'ye ne İzmir'de ne de başka bir yerde oy vermeyeceğim, niye vereceğim ben ona? Atatürk ile hesaplaşacaklarmış kimsin sen ya! Vermeyeceğim. Kemal Bey'e de oy vermeyeceğim.”

Yaşar Okuyan geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında şu sözlere yer vermesiyle de dikkat çekmişti:

“Meral Akşener birisine abi ya da abla diyorsa dikkatli olacaksın. Bana da abi diyordu, dairemin üst katında bana operasyon çekmeye kalktı. Akşener'in bu yaptığının aynısını yıllar sonra FETÖ'cüler de yaptı.”