Sezonun 3. haftası geride kaldı ama henüz oynanan futbolu konuşamadık. Yöneticilerin karşılıklı suçlamaları, transfer söylentileri, iddialar, ithamlar futbol gündemini oluşturuyor. Oysa son şampiyon Galatasaray, kadrosunu korumakla kalmadı Falcao gibi bir dünya yıldızının yanına Seri, Lemina, Nzonzi gibi kalburüstü futbolcuları ekledi. Fenerbahçe, Luis Gustavo, Vedat Muric, Adil Ramzi tanınmış isimlere Altay Bayındır gibi gelecekte milli kaleyi koruması olası gençbir kaleciyi ekledi ve 'yarışta varım' dedi. Karadeniz kaplanı Trabzon, Beşiktaş ve ligin diğer takımları yaptıkları ve yapamadıklarıyla konuşmamız için fazlasıyla malzeme sundu. Peki biz neden bu konuları değil de Galatasaray ve Fenerbahçe arasında başlayan tartışmaları, ardından Galatasaray`ın 'herkes bize karşı' tavrını konuşuyoruz demeye kalmadı, TFF, gündemi altüst edecek bir hamle yaptı. Fatih Terim`e 'Hatırlarsanız geçen sene örgütlü, organize işler var ama amatör demiştim. Sanırım amatör lafıma alınmışlar biraz, profesyonelce hamleler var' sözleri üzerine hocaya 4 maçceza verdi. Gerekçe olarak da TFF`nin kast edildiğini söyledi. Oysa Terim, geçen sene FB başta olmak üzere kulüpler birliği ile yaşanan geriliminden söz ediyordu. Bu yetmez gibi cezayı da 19.05`de resmi siteden ilan ederek kurumsal kimliğine gölge düşürecek ve spekülasyonlara imkân tanıyacak bir tavır sergiledi. Haliyle bu durum, 'TFF, Galatasaray`ı şampiyon yapmayacak, mesaj veriyor' şeklinde yorumlandı.

Fatih Terim çok zeki ve tecrübeli bir isim. Halkla ilişkileri de çok iyi biliyor. Sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla kitleleri harekete geçirebilen biri. Bu cezayı çekmesine çeker de günü geldiğinde mutlaka camiayı motive edecek biçimde kullanır. Federasyon bundan sonra hangi kulüp, hangi yönetici ve futbolcu olursa olsun benzeri bir açıklama yaptığında aynı şekilde cezalandırmak zorunda. Bunu yapmadığı an Galatasaray camiası, Fatih Terim, onlara destek olan kulüpler tarafından TFF üzerinde baskı oluşturulacaktır. TFF Başkanı Nihat Özdemir şunu unutmamalı, kulüp ve federasyon arasında yaşanacak çekişmeden iki taraf da kaybeder. Ayrıca adalet duygusu sarsılırsa futbolun marka değeri düşer. Zaten sponsor gelirleri önemli ölçüde azalmış durumda. Tribünler yıllardır boş. Sadece şampiyonluğa yürüyen takım taraftarı maça ilgi gösteriyor. Bir de üstüne TFF`nin tarafsızlığına gölge düşerse tribünler boş kalmakla kalmaz, TV`den izlenmez olur maçlar. Bu durum da azalan sponsorların kaçmasına ve önemli gelir kaybına yol açar.

TFF futbolun patronu, elbette ceza verebilir ancak kuralları net ortaya koymalı ve tavizsiz uygulamalı. Çok daha ağır sözlere örneğin 'silahım olsa hakemi vururdum' diyen başkana 11 gün ceza verildi. FB Başkanı Ali Koç, Terim`in tazminatı konusunda ortada yargının verdiği bir karar olmasına ve paranın son kuruşuna kadar çocuk esirgeme kurumuna bağışlanmasına rağmen direk olarak eski federasyonu suçladı, ceza bile almadı. Kıyas yaptığımızda Fatih Terim, çok daha hafif sözleri nedeniyle 4 maçceza aldı. TFF bundan sonra en küçük bir eleştiri, suçlamaya izin vermem diyorsa-ki bunu deklare etmedi-ben bu cezayı bir milat olarak kabul etmeye hazırım. Bundan sonra yapılacak bütün demeçler bu çerçevede ele alınacak ve aynı oranda cezalandırılacak mı takipçisi olacağımı ekleyerek.