MEHMET POYRAZ/ittifakgazetesi.com

HDP’nin ev sahipliğinde “Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler” gündemiyle toplanan “Emek ve Özgürlük İttifakı” seçimlere nasıl katılacağını açıklamıştı. Buna göre Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) yer aldığı ittifak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yol haritalarını açıklayarak aday çıkarmayacaklarını duyurmuşlardı.

CHP’YE DESTEK OLACAKLAR

Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olacaklarını ilan eden Emek ve Özgürlük İttifakı üyelerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, katıldığı Halk TV’deki Lider Masası programında Millet İttifakı ortaklarından Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ı dolaylı yoldan tehdit etmesi dikkat çekti. “Bir oy Kemal'e, bir oy TİP'e,” sloganları için ise Baş şunları söyledi: “Sloganların bizimle bir alakası yok. Vatandaşın duygu durumunu yansıtan bir durumla doğan bir şey oldu.”

STÜDYODA SESSİZLİK OLUŞTU

Halk TV’de gündeme dair değerlendirmelerde Erkan Baş, canlı yayında Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. İktidara geldiklerinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı yargılayacaklarını dolaylı yoldan ima eden TİP lideri Baş'ın bu sözlerinin ardından stüdyoda bir anda sessizlik yaşandı.

“ŞİMDİ BAKIN AÇIK KONUŞUYORUM”

Erkan Baş televizyon ekranlarından yaptığı değerlendirmede şu ifadelere de yer verdi: “Şimdi bakın açık konuşuyorum. Millet İttifakı'nın içerisinde daha önce iktidarın parçası olmuş topluluklar da var. Diyelim ki yargılama süreci var. Acaba ucu bana dokunur mu diye frenlemeye çalışan birisi varsa kusura bakmayın arkadaş biz size de karşı dururuz.” Erkan Baş’ın bu sözlerini dinleyen İsmail Küçükkaya’nın şaşkınlığı dikkatlerden kaçmadı. (İTTİFAK)

Editör: Mehmet Poyraz