İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul'da görev yapan muhtarlar, kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak için kütüphane kurulması faaliyetine destek olmak amacıyla 'Her kitap umuda bir yolculuktur" sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattı. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, 'Tamamen tarihi değerleri olan, eğitim öğretime katkı sağlayan, insanları bilinçlendirmeye faydası olan kitapları yine toplayarak kütüphanemize yerleştireceğiz. Kurmuş olacağımız kütüphane adeta bir bilgi bankası olacak" dedi. Aykut, İstanbul'daki 39 ilçedeki tüm muhtarlara duyuru yaparak kampanyaya başladıklarını belirterek, "Halkımız, evlerinin bir köşesinde, kütüphanelerinde kullanmadıkları ve kullanılmasında fayda gördükleri kitapları, muhtarlıklarımıza getirirseler, biz de aracı olarak o kitapları, yerine ulaştırmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Selami Aykut, proje kapsamında ayrıca Tunceli'nin Nazimiye ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde 150 metrekarelik alanlara kütüphane yapılacağının altını çizerek, "Tamamen tarihi değerleri olan, eğitim öğretime katkı sağlayan, insanları bilinçlendirmeye faydası olan kitapları yine toplayarak kütüphanemize yerleştireceğiz. Kurmuş olacağımız kütüphane adeta bir bilgi bankası olacak. Herkesin istediğinde ulaşabileceği kitapları bulma imkanı olacak" ifadelerine yer verdi. Projenin ikinci 100 günlük eylem planında da yer aldığını vurgulayan Aykut, kütüphanelerin açılışının ise 25 Mart'ta yapılacağına işaret etti. Esenyurt Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir da toplum faydasına olan birçok projede yer aldığını dile getirerek, kampanya başladığı andan itibaren farklı meslek gruplarından vatandaşların kitap getirerek destek verdiğini dile getirdi.

İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı Muhtarlıklar Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu ile İstanbul Muhtarlar Federasyonunun destek verdiği kampanya sonunda, toplanan kitaplar İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Kütüphanelerin raf, masa, sandalye, elektronik sistemleri, teknik donanımları ve bilgisayar gibi tüm ihtiyaçları İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Her iki kütüphane de Kütüphaneler Haftası'nda açılarak hizmet vermeye başlayacak.