Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, yazılı açıklamasında, ülkenin kıyı Ege kısımları ile Marmara'nın batısında etkili olması beklenen tropik fırtınaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin batı kıyılarını yarın sabah saatlerinden itibaren etkilemesi beklenen Orta Akdeniz'de oluşan tropik fırtınanın, yön değiştirerek, Mora Yarımadası üzerinden Ege Denizi'ne kadar geleceği ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yöneleceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Marmaris’te fırtına önlemleri

Marmaris Belediyesi, Orta Akdeniz üzerinde oluşacak olan ve bugün Türkiye’de etkili olması beklenen tropik fırtına öncesi gerekli tedbirlerini aldı. Marmaris Belediyesinden yapılan açıklamada; 'Marmaris Belediyesi olarak meteoroloji verilerine göre bölgemizi 29 Eylül Cumartesi akşamından itibaren etkisi altına alması beklenen tropikal fırtına öncesinde ilgili birim ve personelimiz ile tüm hazırlıklarımızı yapmaktayız.

AKUT uyardı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), bugün ve yarın etkili olması beklenen "tropik fırtına" konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. AKUT'tan yapılan açıklamaya göre, "tropik fırtına" öncesi, sırası ve sonrasında alınacak önlemlerle potansiyel yaralanmaların ve kayıpların önüne geçilmesi için vatandaşları önlem almaları konusunda bilgilendirdi. AKUT fırtına gerçekleştiği esnada yapılması gerekenlere ilişkin ise, şu uyarılarda bulundu: "Mümkün olduğunca içeride kalın. Dışarı çıkmanız gerekirse bina ve ağaçlara yakın yerlerde yürümeyin; onlara sığınmayın. Duvar ve çitlerin korunaklı tarafından uzak durun; korunaklı tarafa yıkılacağını unutmayın. Fırtına devam ederken hasarı onarmak için dışarı çıkmayın. Evinize girerken ve çıkarken kapıları arkanızdan kapatın ve güvenli yolu tercih edin. İçerideki kapıları yalnızca ihtiyacınız olduğunda açın ve arkanızdan kapatın. Fırtınaya maruz kalan yollarda araba kullanıyorsanız (köprüler ve viyadükler gibi) dikkatli olun; mümkünse yolculuğunuzu erteleyin ya da alternatif yollar bulun.'