Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısındaki mağlubiyeti Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve terör örgütü PKK'yı hüsrana uğrattı.  

KANDİL'DE BASIN TOPLANTISI YAPACAKTI

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; 6'lı masanın adayı Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması hâlinde terör suçlusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi önünde büyük bir miting şovu ile salıverileceği ardından Kandil’de basın toplantısı yapacağı ortaya çıktı.

Eski bir HDP milletvekili, CHP ve TİP gibi siyasi partilerin yanında farklı STK temsilcilerinin de katılacağı Kandil'deki toplantıda sözde normalleşme sürecinin başlatılması ve terör örgütü PKK'nın altı aylık çatışmasızlık ilan etmesinin planlandığını söyledi. 

İÇ HESAPLAŞMA BAŞLADI

Seçim öncesi Millet İttifakı lehinde düzenli ve sürekli açıklamalarda bulunan terör örgütü PKK ile siyasi uzantıları HDP-Yeşil Sol Parti (YSP) arasında yenilgi hesaplaşması başladı.

Cumhur İttifakı’nın net zaferi ile sessizliğe gömülen Kandil, HDP-YSP yönetiminden detaylı öz eleştiri istedi. PKK elebaşları Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Murat Karayılan ve Cemil Bayık, HDP-YSP'ye "2 milyondan fazla Kürt sandığa gitmedi. Meclis’te bir önceki dönemden daha geriye düştünüz. Parti stratejik önemini kaybetti ve tüm kayıplardan siz sorumlusunuz, 14 ve 28 Mayıs’ın en büyük kaybedeni biz (PKK-HDP-YSP) olduk. Siz 24 yıllık siyasi mücadelenin en başarısız seçim yenilgisini yaşamış kadrolar olarak tarihe geçtiniz" sözleriyle hesap sordu.

TÜM KAZANIMLAR SIFIRLANDI

Eski HDP milletvekili, PKK’nın seçim öncesi ABD ve Avrupa ülkeleri ile yoğun görüşmeler gerçekleştirdiğini, Irak, Suriye ve Türkiye’de siyasi rolün daha baskın hâle gelmesi ile ilgili bir müşterek strateji belirlendiğini anlattı.

Eski HDP’li isim "Bu kapsamda kayyumların iadesi siyasi olduğu kadar ekonomik kaynaklar açısından da büyük önem taşıyordu. Terörden hüküm giymiş PKK-HDP kadrolarının serbest bırakılması, yeni hükûmetten alınacak siyasi-bürokratik kadro ve memuriyet kontenjanları ile çok boyutlu kazanım hesapları yapılıyordu. Kılıçdaroğlu kaybetti, bu durum tüm hesapları altüst etti. Kandil, HDP-YSP’yi tüm kazanımları heba etmekle suçluyor. Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta artan siyasi-diplomatik girişim ve yoğunluğu örgütün bir diğer korkusu. TSK’nın yeni daha güçlü operasyonlarla kuşatmayı daraltacağını biliyorlar. Şimdi yeni bir strateji ve taktik belirleyecekler" diye konuştu. 

TERÖR VE ŞİDDET ÇAĞRILARI ARTTI

CHP ile girilen ittifak ve kendilerine yönelik vaatler nedeniyle iddialı söylemler geliştiren PKK-HDP cephesi sandıkta istedikleri sonucu alamayınca yeniden terör ve şiddet çağrısına sarıldı. HDP’ye bağlı hesaplar, devrimin sandıkta değil sokakta olacağı söylemi ile şiddet ve terör görselleri paylaştı. PKK’nın Suriye’deki elebaşlarından Salih Müslüm de "Şimdi üzerimize daha güçlü gelecekler" diyerek Türkiye’deki tüm Kürtleri sokağa çağırdı. 

Bir yandan Türkiye’nin Suriye operasyonları konusunda uluslararası güçlerden güvence aldıklarını belirten PKK’lı Müslüm, diğer yandan kendilerini çok daha zor bir dönemin beklediği yorumunda bulundu. 

Aynı kapsamda PKK uzantısı, Halkların Birleşik Devrim Hareketi, HDP Gençlik Meclisi, Ateşin Çocukları gibi terör yapılanmaları da şiddet ve terör içerikli mesajlar yayınladı.

Editör: Onurcan Şimşek