Tezkerede, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya tarafından 9 Kasım 2020'de imzalanan Üçlü Bildiri'de öngörülen faaliyetlerin devam ettiği vurgulandı.

Saadet Partisi Grubu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak Filistin'e desteklerini ifade etti. İYİ Parti, TSK'nin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına olumlu oy kullandı ve Azerbaycan ile Türkiye arasındaki güçlü bağları vurguladı.

MHP, Azerbaycan'ın zaferini ve Türk askerinin önemini vurgulayarak tezkereye destek verdi. CHP ise Türkiye'nin barışa her türlü katkıya hazır olduğunu belirterek, Ermenistan ve Azerbaycan'ın barış istemesi gerektiğini ifade etti. TBMM'deki görüşmelerin ardından tezkere kabul edildi.

Cinsiyet değiştirme yaşını 16’ya düşürdüler! Cinsiyet değiştirme yaşını 16’ya düşürdüler!

Azerbaycan'ın Zaferi ve Türk Askerinin Rolü

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Azerbaycan'ın, Türkiye'nin verdiği destekle bölgedeki dengeyi sağladığını ve Karabağ'daki işgale son verdiğini ifade etti. Özdemir, Türk askerinin bölgedeki varlığının huzurun teminatı olduğunu vurgulayarak, Türk milletinin barışa olan katkısına dikkat çekti.

İYİ Parti'den Güçlü Bir Destek

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına olumlu baktıklarını belirterek, Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın birlikteliğinin hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Kavuncu, Türk devletlerinin dayanışması ve iş birliğinin Türkiye Yüzyılı'nda daha da güçleneceğine inandıklarını ifade etti.

CHP'den Barış Çağrısı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerindeki kardeşlik bağını vurgulayarak, bölgede öncelikli hedefin kalıcı barış olduğunu söyledi. Çakırözer, Türkiye'nin barışa katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirterek, Ermenistan ve Azerbaycan'dan barış istediklerini ifade etti.

TBMM Onayıyla Türk Askeri Devam Ediyor

TBMM'de yapılan görüşmelerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi. Türk askerinin bölgedeki varlığı, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağını pekiştirmeye devam ediyor.

Kaynak: (AA)