Türkiye de, Avrupa da ve tüm dünyada Türk Gastronomisi güçleniyor.
Avrupa daki Gastronomik faaliyetlerde, artık roller değişiyor.
Türk Gastronomları, bulundukları ülkelerde Açtıkları, işlettikleri veya yönettikleri mekanlarda (Restaurant, fastfood, catering, bar, hokkah salonları, pastane ve fırınlar) olağanüstü başarılar sergiliyorlar.
Hangi tarz mutfak yaparlarsa yapsınlar, (İtalyan, Çin, Türk, Yunan, Balkan vs.) Gıda ürünleri ve ekipman tedariklerinde, Türkiye den gelen ürünleri tercih ediyorlar.
Sadece Türk mutfağı alanında değil, tüm dünya mutfaklarına vakıf, eğitimli ve donanımlı Cuisine & Pastry Cheflerini Türkiye den getirtiyorlar.
Mekanlarının tasarım ve inşaatını Türk mimarlarına yaptırtıyor, mobilya, mefruşat, sofra ve set üstü ekipmanlarından, Endüstriyel Mutfak Cihazlarına kadar Türk firmalarından alıyorlar.
Avrupa ya giremeyen Et ve Süt Ü rünlerimiz, o ülkelerdeki, Türkiye kökenli, girişimci kişilere ait fabrikalarda üretiliyor.
Türk marketleri artık 'Etnik Market' muamelesi görmüyor, çünkü Lezzetli, Helal.ve Kaliteli Gıda Ü rünlerimizi Alman, Belçikalı, Hollandalı, Avusturyalı, İngiliz, Fransız, İsviçreli, İsveçli, Finlandiyalılar ile dışarıdan gelmiş, Arap, Balkan, Yunan, Afrikalı, Rus, Çinli, Vietnamlı vs. kişiler de tercih ediyorlar.
Zaten, her zaman söylediğim ve yazdığım gibi, büyük Avrupa şehir hallerinin esnafı, neredeyse tamamen Türkiyeli toptancılardan oluşmakta.
Tabii ki, Gıda ürünleri ithalatlarında ve dağıtımlarında da tercihleri, kalite ve fiyat cazibesiyle Anadolu dan gelen meyve ve sebzeler ile Türkiye den ihraçedilebilen ürünlere yönelik oluyor.
Bir dostumun dediği gibi, artık yurt içinde 'Birbirimize Festival Düzenlemeyi'   bırakalım da, biraz dünyaya en azından, en yakın olduğumuz ve belli bir gücü de yakaladığımız: Avrupa Kentlerine yönelelim. Bu konularda, ciddi faaliyetler ve etkinlikler icra eden, Almanya nın en Özgür Eyaleti NRW nin Aachen kentinde yapılanmış, FOOD AMBASSADOR ünvanlı, sevgili kardeşim Oğuz Evler den bahsetmek istiyorum.
Başarılarını, dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA da yıllardır ispatlayan, birçok Türk Gıda Markasını, Avrupa da Market Raflarına yerleştiren, tanıtan, iyi partnerlerle buluşturan, bu aktif insan kurduğu WhatsApp Grubu ile de, yerli ve yabancı birçok önemli kişi ve kuruluşa ulaşıyor, onların ürün ve faaliyetlerine, yeni pazarlar yaratan. gerçek bir TÜ RK GASTROHERO.
kKendisini yıllardan beri tanırım, severim ve desteklerim. 
Geçen yıl Köln de ANUGA Fuarında beraberdik.   İstanbul da RADİOBİR deki LEZZET HAREKETİ canlı yayınımda konuğum oldu.
Antalya da FOOD PRODUCT Fuarında, ANFAŞ Y.K.Bşk. değerli dostum Ali Bıdı ile de bu konularda fikir birliği yaptık. Bence: Avrupa daki bu gücümüzü kullanalım, onları destekleyelim ve yeni Oğuz Evler ler yaratalım.
Gastronomi ve Gıda Sektörlerindeki Gücümüzü sergileyelim, ülkemizin ihracat gelirlerini arttıralım.
Selam ve sevgilerimle,
@pakmanvasfi

 

`height=

MARKET ve KAFELER TEDARİKÇİLERİ İLE BULUŞTU

Yerel Marketleri çatısı altında buluşturan, TPF/Türkiye Perakendeciler Federasyonu 14-15 Eylül günleri, HaliçKongre Merkezinde düzenlediği YZB/Yerel Zincirler Buluşuyor Fuar &   Konferanslarıyla,   ULUSAL MARKET ve DİSCOUNT MARKET ZİNCİRLERİ arasındaki yerini, güçlü TEDARİKÇİLERİ ile birlikte gösterdiler.
'Bu Pazarda Biz de Varız' dediler. 

`height=

Geçen hafta, HaliçKongre Merkezi nde, 2 gün ara ile 2 muhteşem etkinliğe: KAHVE ZİRVESİ ve YEREL ZİNCİRLER BULUŞMASI na konuk oldum.
Yarın itibariyle de, BURSA GASTRONOMİ FESTİVALİNDE olacağım, inşallah.
15-18 Eylül deki   GASTROANTEP Lezzet Festivali ni İTTİFAK Gazetemiz sahibi, değerli kardeşim Recep İncecik izledi.
Bu arada,: TÜ YAP Fuar Merkezinde ZUCHEX Sofra ve Mutfak Ekipmanları Fuarı aynı günlerde gerçekleştirildi.
Kahve Zirvesi ni, tüm detaylarıyla aşağıdaki bölümde aktarıyorum.

`height=

YZB nin Yerel Marketler Organizasyonunda Gıdadan temizliğe, kırtasiyeden elektroniğe, tüm tedarikçilerinin bir araya geldiği, içve dış mekanlara yerleşmiş Marka Kuruluşların ürünlerini sergilediği, tattırdığı ve inovatif lezzetlerini tanıttığı mükemmel bir fuar ile bu konudaki otoritelerin, sadece ülkemizde değil tüm dünyada karşımıza çıkan, Gıda Ü rünleri darlığı ve bunun yarattığı Enflasyon Probleminin çözümüne ilişkin fikirlerini içeren   konferanslarını izledik,   deneyimli cheflerin Gastroshowlarını seyrettik.

`height=

Türkiye nin 81 iline, ilçe, köy ve mahallelerine kadar yayılmış, çok uluslu veya büyük sermaye gruplarının: 'Private Lebel' tabir edilen, kendi adlarına tescilli markaları ile   muhtemelen farklı tedarikçilere yaptırdıkları, Gıda ve Temizlik Ü rünlerini raflarına dolduran: ULUSAL ve DİSCOUNT MARKETLER sıfatlı mağazaların karşısında, Türkiye deki yılların Marka Ü rünlerini ısrarla raflarında sergileyerek, muhteşem bir dayanışma örneği yaratan 'Perakendeciler'   YEREL MARKET MARKALARI,   bölgesel   derneklerle, TPF bünyesinde buluştular. 
Konferanslardaki konuşmacılar, YENİDEN YERELE dönüşümü, günümüzde yaşanan Gıda ve Temizlik Ü rünlerine ulaşımdaki   Kartel, Tröst gibi öz menfaate dayanan, sadece tüketiciyi değil Private Lebel uygulamalarıyla, üreticiyi de ezerek, kar marjlarını yükselten grupların yanında 'Mahallemizin Marketi' sıfatını yakıştırabileceğimiz, 'Yerel Marketlerin' desteklenmesinin önemine dikkat çektiler. 

`height=

Etkinliği 'Yeniden Hayata', 'Yeniden Ü retmeye', 'Yeniden Çalışmaya', 'Yeniden Berekete' sloganlarıyla özetleyen değerli, TPF Başkanı Ömer Düzgün ve ekibini, öncelikle konuya yakın olan   LDF/Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı sıfatımla kutluyorum.
Bu etkinlikte faaliyetleri ve sundukları lezzetlerle dikkatleri üzerine toplayan: TAHSİLDAROĞLU Peynircilik, KARALİ Çay, MEZZEMARİN Deniz Ü rünleri, SULTAN ET Ü rünleri, ULUDAĞ İçecekleri, KOSKA Helva ve Tatlıları, GÜ R SÜ T Ü rünleri kuruluşları ile BAĞDAT Baharat, ERPİLİÇ, FİDE Konserve, LİLA Temizlik Ü rünleri, PEYMAN Kuruyemişleri, SÖKE Un, ŞÖLEN Çikolata, UPFİELD Turkey, MUTLU Makarna, YAYLA Gıda, TELLİOĞLU Un fabrikaları gibi sayabileceğim 45 civarında kuruluş mevcuttu.

`height=

YZB Fuarının, en önemli ve en dikkat çekici ürünü Ü ÇGE Standında sergilenen, %100 yerli yapım: ŞİŞE DEPOZİTO İADE OTOMATI idi. Avrupa da, 5 seneyi aşan kullanımı olan ve şu anda Ü ÇGE tarafından üretilerek, Almanya daki Ü ÇGE GmbH   vasıtasıyla,   Avrupa daki ünlü Market Zincirlerinin kullandığı, bu yazılımı dizaynı ve işleyişiyle mükemmel, %100 yerli makinenin Çok yakında, Çevre Kanunları gereği   ülkemizdeki tüm marketlerde ve umuma açık yerlerde de kurularak, kullanıma sunulacağına inanıyoruz.
Çok yakın bir zamanda ve gençyaşta kaybettiğimiz Ü ÇGE Holding in kurucusu ve beyni, değerli kardeşim Gökçin Aras a Allah tan rahmet ve kuruluşun Yönetimi üstlenen gençCEO Can Aras ve ablası,   sektöre katkılarını, katlayarak büyütmelerini diliyorum.

 

`height=

KAHVEYİ SEVİYORUZ, KAHVE ZİRVESİYLE BİLGİLENİYORUZ

Tüm dünyada, KAHVE İÇMEK, CAFE açmak bir moda oldu.
Genci yaşlısı, erkeği kadını kahve içmeye zaman ayırıyor, tatlarını ve mekanlarını değerlendiriyor, sosyal medyada paylaşıyor.
Ü stelik, şimdi sadece TÜ RK KAHVESİ değil, tüm DÜ NYA KAHVELERİ ve LEZZETLERİ de ülkemizde mevcut.

`height=
Sevgili LEZZETHAN kardeşim Özgür Kızıl ın, HaliçKongre Merkezi nin içve dış mekanlarında organize ettiği, muhteşem KAHVE ZİRVESİ etkinliğine konuk oldum. 
Ali Sözmen üstadın yönettiği, paneli izledim. 60 tan fazla kahve otoritesinin 12 oturum gerçekleştirdiği, 100 e yakın kahve ve kahve makinaları ithalatçısı, imalatçısı, ayrıca cafe, çay, patisserie zincirlerinin, set ve sofra üstü ekipmanlarının sergilendiği, fuar havasındaki bu etkinlikte: Öncelikle, 850 şubeli HAKMAR Marketleri, TATBAK Tatlı ve unlu mamül Mekanları kurucusu Doruk ailesinin, yeni yatırımı olan modern ÇİKOLATA & COFFEE Fabrikası ile gençyöneticisi Yusuf Doruk ve ekibinin çalışmaları dikkatimi çekti. 

`height=
Bilindiği gibi: ÇİKOLATA ve KAHVE insanları mutlu eden iki sihirli Lezzettir. Kuruluşu ve yöneticilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
Ü nlü baristaların, marka mekanların yöneticilerinin boy gösterdiği etkinlikte: Coach Coffee, Toproasters Coffee, ENPLUS Coffee &   Makinaları, Arzum Türk Kahvesi & Makinaları, İspanyol Ascaso Coffee & Makinaları standlarını ziyaret ettim.  Bonna kahve fincanları, kahveborsam.com, vegan coffe and atıştırmalıklarını üreten Balanu firmaları da etkinliğe renk ve
KAHVE ZİRVESİ ne de değer kattılar.

 

`height=

Ödüle doymayan Yemek ve İkram Hizmetleri Kuruluşu: SHEKER

Almanya da 2022 yılının 'EN İYİ YEMEK HİZMETLERİ' ve 'EN YARATICI AİLE İKRAM HİZMETLERİ' Şirketi olarak 2 Adet 'ALMAN GİRİŞİMCİ ÖDÜ LÜ ' alan, SHEKER CATERİNG Almanya nın en ünlü 'Orientalisches Event & Catering' Kuruluşu olarak, 2012 yılından bu yana Köln Kent inde faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

`height=

Girişimci, eğitimli ve marifetli bir TÜ RK İŞ İNSANI ve ANNESİ olan, değerli LEZZETHAN kardeşim Belgin Demirgülle, oğlu Metehan ve kızı Merve ile birlikte yönettiği, Catering Mutfağında %70 i kadın olan, profesyonel kadrosu ile Köln ve tüm NRW Eyaletine, 'Taze ve Helal Ü rünlerden' hazırladığı LEZZETLERİ sunuyor.
Fuar ve festivallerden balo ve düğün organizasyonlarına, siyasi ve ticari iş yemeklerinden cenaze vaftiz ve kutlama yemeklerine, hatta çocuklar ve farklı beslenme (vegan & vegeteryan) grupları nın yemek ve etkinlik organizasyonlarına varıncaya dek, 'Özgün Yemekleri ve Özel Sunumları' ile tüm Almanya da tanınan SHEKER CATERİNG in en önemli özelliği ise   Aile ve ev hanımı tariflerine göre hazırlanmış: Türkiye, Balkanlar ve Ortadoğu Lezzetlerini içeren yemeklerine ait taahhütleri üstlenerek, konuklarına ikram etmesidir.

`height=

'Bu yıl, EU BUSİNESS NEWS MAGAZİNE   Yemek alanında bize: 'En İyi Yemek Hizmetleri' ve 'En Yaratıcı Aile İkram Hizmetleri' Şirketi Ü nvanı ile 2 adet ALMAN İŞ/GİRİŞİMCİLİK ÖDÜ LÜ verdi ve üstün başarılarımızı tüm Avrupa ya duyurdu.' diyen SHEKER CATERİNG in   kurucusu ve yöneticisi Belgin Demirgülle, İstanbul Ü niversitesi Biyoloji Fakültesi Eğitimli olup, Almanya da 25 yılı aşkın süredir Geleneksel Aile Yemeklerini, ev hanımı tariflerine göre pişiriyor ve sunuyor.
Köln de İşletme Bilişimi ve Barcelona da Dijital Pazarlama Eğitimi alan kızı Merve Demirgülle, yüksek lisanslı bir beslenme uzmanı olup, kuruluşun Sosyal Medyadaki pazarlaması ile tüm kutu, büfe ve tabak dekorasyonu tasarımından sorumlu.

`height=

Köln de Etkinlik Yönetimi Eğitimini sürdüren ve lisanslı bir beslenme uzmanı olan, oğlu Metehan Demirgülle ise kuruluşun, lojistik, kreşler ve sorunsuz teslimat sorumlusudur.
'Türk kökenli bir aile şirketi olarak, butik bir Cafe ile başlayan ve bugün, Avrupa nın çok ödüllü bir Gastronomi Kuruluşu olan SHEKER CATERİNG de: Kalite, fayda ve müşteri memnuniyeti önceliğimizdir. Her proje ve organizasyona, düğüne kendi çocuklarımın düğünü gibi bakar ve ona göre yemekler hazırlarım.
Mesajını veren Belgin Chef, müşterilerimiz bizi arka arkaya:   TRUSTPİLOT da 3 kez Almanya nın 'En İyi Hazır Yemek Şirketi' seçti, ayrıca RESTAURANT GURU tarafından da 'Mükemmellik Sertifikası' ile ödüllendirildik.' dedi. Demirgülle ailesine hayırlı işler diliyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Avrupa daki 'TÜ RK GASTROHEROLARI' tanıtmaya devam edeceğiz.