Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk gençleri tarafından kurulan Türk-Güney Afrika Gençlik Birliği (TÜRKSAY) ile yerel sivil toplum kuruluşu (STK) Fusion Inyameko Vakfı, 50 kimsesiz çocuğun 1 yıllık yaşam masraflarını karşılayacak proje için anlaşma imzaladı.

TÜRKSAY Genel Sekreteri Reşat Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Cape Town'un Ottery semtinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, TÜRKSAY ile Fusion Inyameko Vakfı arasında 'Child Headed Homes' isimli projeye ilişkin mutabakat zaptı imzalandığını belirtti.

Er, 'TÜRKSAY tarafından fonlanan proje kapsamında, Cape Town'un en yoksul bölgelerinden olan Cape Flats bölgesinde ebeveynlerinden hiçbiri bulunmayan ve yetişkin bir bakıcısı olmayan, büyük çocuğun kardeşlere, kuzenlere ve yeğenlere baktığı evler ve barakalarda yaşayan 50 yetim çocuğun 1 yıllık yaşam masrafı karşılanacak.' diye konuştu.

Cape Flats bölgesinde, suça bağlı ölümler, uyuşturucu kullanımı ve ebeveynlerinin yokluğu sonucu çocukların sığındığı yüzlerce evin olduğunu kaydeden Er, bu projenin çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayıp eğitim ve kişisel gelişim desteği sağlamayı amaçladığını söyledi.

Cape Town'da eğitim gören ve yaşayan Türk gençler tarafından 2021'de kurulan TÜRKSAY, Türk kültürünü Güney Afrikalı gençler arasında tanıtmaya yönelik başarılı projelere imza atıyor.  (AA)

Kaynak: aa