Bir yüzyıla imzasını atan Türkiyenin sayılı müzisyenlerinden olan Bozkurt İlham Gencer sanat yaşamı boyunca bir çok müzisyenin yetişmesine katkıda bulundu, Türk pop müziği ve hafif caz müziğininin en tanınmış ismi olan Bozkurt İlham Gencer ülkücü kimliği ile tanınan bir sanatçı idi.

Ülkücülerin başbuğu Alparslan Türkeş'in en yakın dostlarından olan Gencer, başbğun sanat danışmanlığını yaptı. 12 Eylül öncesi Türk sanat hayatıı ele geçirmeyi nedefleyen marksist leninist güçlere karşı tek başına Türk milli sanatı'nın mücadelesini veren Bozkurt İlham Gencer sayısız saldırılara maruz kaldı.

Bir keresinde Büyükada'ya ailesi ile giderken linc edilme tehlikesine maruz kalan Bozkurt ilham Gencerin hayatı çok değişik serüvenlerle geçti. Bu satırların yazarı Mustafa İlker Alpkaya'nında çok sevdiği ve saydığı müzisyen olan İlham Gencer değişik yayın organlarında yüzlerle, binlerle ifade edilecek ropörtajlara konu oldu.

Cumhuriyetimizin kuruluşuyla yaşıt olanm Bozkurt İlham Gencer yarın Cuma günü Taksim Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek törenden sonra toprağa verilecek.

BOZKURT İLHAM GENCER

BÜYÜK MÜZİSYEN, DEĞERLİ AĞABEYİM BOZKURT İLHAM GENCER, YARIN 26 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE DÜZENLENECEK TÖRENİN ARDINDAN ZİNCİRLİKUYU CAMİSİ'NDE KILINACAK ÖĞLE NAMAZI SONRASI ZİNCİRLİKUYU'DAKİ AİLE KABRİSTANINDA EBEDİ HAYATA UĞURLANACAKTIR.

DURAĞIN, UÇMAĞIN OLSUN KOCA TÜRK!...

    ittifakgazetesi.com

Editör: İlker Alpkaya