Girişimcilik ve işletmecilik bir ülkenin ilerleme tekeridir. Ü reten işletmeler, satılan ürün ve hizmetler olmayınca sağlıklı bir ekonomi olmaz. Girişimlerde bulunan girişken ruhlu insanlar yeni ürün ve hizmetler ekonomiye ivme kazandırır.

Ne yazık bizde hala satış, işletmecilik, ekonomik olgular, girişimcilik, sanat, kavramsal meslekler boş iş, geçici yapılan işler olarak görünüyor. Siyaset ekonominin üretmenin değer katmanın üzerinde tutulduğu, finansal yönetim, icat, keşif, girişim deli saçmalığı, hayal olarak algılanıyor. Çünkü daha çoğu insan girişim ve işletmecilik kavramlarıyla, yatırım teknikleri gibi zihinsel kavramları anlamadıkları için karşı çıkanlar olduğu gibi kulaktan dolma ondan bundan duyma bilgisiz ama fikir sahibi olan kendini aydın zanneden entelektüel görünen yarı cahil eğitilmeyen çok insan var.

Bunlara karşılık bir de gelişmelere ayak uyduran kendini eğiten, gelişen insanlar var. Bu toplama baktığında 'Bu ülke değişmez oğlum' diyenler ile 'değişmez insan' bir de 'kendilerini uzman zanneden' ama genelde bilgisi bir kaçkelimeden ileri gitmeyen sığ bilgi ile kendine göre yorumlayan işine geldiği gibi konuşan insanlar var.

Ü lkemizde iş deyince sabah 8`de işe gitmek, akşam 17`de eve gelmek hafta içi çalışan hafta sonu tatil yapan ay sonu maaş alarak yaşayan devlet memuru ya da firmada çalışan olmayı salık verirler.

konuda eğitilmiş olanlar serbest çalışan olmayı tercih ederken genellikle yüksek maaş almalarından dolayı iş kurmak yerini kariyer yapmayı tercih ederler. Bu anlamda baktığımızda girişimciler üçgruba ayrılır.

1. Girişken ruhlu girişimci kişileri Aileler ve çevre başkası ile girişkenlik ruhunu öldürerek o da kendini verilen görevleri yerine getiren çalışmayı tercih eder ki genelde 20 ile 25 yaşında olanlar bu gruba girer.

2. İşinde uzman ama bulunduğu konum itibariyle yüksek maaş aldığından dolayı rahatlık ve konfor alanını terk etmekten korkarak kendi işini kurmak istemez ya da ek iş olarak kendi işini yapar bir taraftan da serbest çalışan olur.

3. Grupta bulunanlarda yaşı 30 ile 40 yaşında olan konusunda uzmanlaşmış bütün engellemelere rağmen kendini geliştirmeye devam ederken işini kuran büyük çoğunluk bu 3. grupta yer alır. Dünya genelinde yapılan araştırmaya göre başarı girişimcilerin yaş ortalaması 35 olmuş.

Girişken ruhlu insanın planlı olarak iş sistemi oluşturması bir ürün ve hizmet meydana getirmesi halinde girişimci olur. Plansız Girişken ruhlu birinin eyleme geçmesi girişim olur. Ki plansız, hevesle işe girer ve plansız heves sonu felaket olur. Plan var ama heves yoksa sonuçalamaz...

İşletmecilik işe bir iş modelini kopyalayarak bir ürünü / hizmeti üretim, satış yapmak amacıyla iş kuran kişiler işletmeci olur. Girişimci işe daha önce yapılmayan ürün ve hizmeti yaparak pazara giriş yapması gerekir. Ne yazık ki KOSGEB vb. girişimcilik eğitimi verdiklerini zannediyorlar oysa işletmecilik eğitimi veriyorlar.

Girişimcilik

1. Kişisel girişimcilik Bir ürün ya hizmet satmak amacıyla ürün, hizmet üretmek amacıyla sermayesini ve iş gücünü ortaya koyan kişidir. Eğer girişimci kendi sanatını icra etmek amacıyla iş yeri atarak faaliyet gösteren ve yanında en fazla 4 eleman çalıştırırsa esnaf olur.

Kendi işini kendisi yaparsa serbest çalışan olur. Esnaf da serbest çalışan da işletmeci olamaz. Ve genelde kurumsal yönetin anlayışından uzak bütün işi kendisi yaparak karar alan ve uygulayan kişidir.

Eğer bireysel girişimci profesyonel işletme sistemi kurarak ekip oluşturur yetki ve sorumluluk vererek işin içinde çalışmak yerini işi organize etmek, yönetmek, işi ve işletmeye geliştirmeye be takip ederek işi ve işletmeyi geleceği taşıyarak çelişkiler ve belirsizlikler çözerse kurumsal vizyonlu bireysel girişimci olur.

2. Kurumsal girişimcilik İki firma yöneticisi bir girişimde bulanmak amacıyla ortak işletme kurarsa kurumsal girişimci olur. Kurumsal girişimciliktir. a) Kurum dışı girişimcilik b) Kurum içi girişimcilik işi ve işletmeyi geliştirme, ürün ve hizmetlerde inovasyon ve ar ge yapmak kurum içi girişimcilik olarak karşımıza çıkar.

3. Dijital girişimcilik e-Ticaret üzerinden ürün ve hizmet satmak amaçlayan üreticisi olduğu ürünü satmak amacıyla online ticaret yapmak isteyen ile başka birilerinin üretimini satış yapmak amacıyla iş kurarak e ticaret yapan kişilerdir ki bu ikisi aracı e-ticaret olarak satışları desteklemek işletmeyi dijitalle taşımaktadır.

Bir de online çevrim içi satış yapmak amacıyla e ticaret yapan girişimciler vardır ki müşteri alma kararı verdiği anda ürün veya hizmet çevrim içi olarak kendisini teslim edilir. Danışmanlık, grafik Çalışmaları, yazılım, e kitap, TV ve internet yayınları, eğitim videosu vb bu grubu girer.

Girişimcilikte kişisel girişimcilerde kendi arasında

1. Geleneksel girişimci daha çok ticaret mantığı ile ürün ve hizmeti Maliyet üzerine kar koyarak kazançsağlamayı düşünen ticaretçi mantığı ile hareket eden girişimlerdir. Esnaf, ticaret ve hizmet sektörlerinde şıklıkla karşılasan kişilerdir.

2. İleri seviye girişimci Geleneksel girişimcilik dahilinde vizyoner girişimcinin altında al, sat yada üret sat mantığı ile kurumsal işletme kurarak işletme sistemi oluşturan ve ülke genelinde satış yapmak için bayilik, franchise sistemi oluşturan yada ürüne değer katan girişimci tipleridir.

3. Vizyoner girişimci Kurumsal işletme kurarak ürün ve hizmet üreten ürünü değer katarak bu günün şartlarında geleceğin işletmesini kuran kişilerden oluşan girişimciler vizyoner girişimci olarak karşımıza çıkar.

Girişim yapılan ana sektöre göre sınıflandırılma yapmak gerekirse

1. Ü retim

2. Hizmet

3. Ticaret

4. Aracı Olarak karşımıza çıka.

Müşteri hedef kitlesine göre işe 3 e ayrılır.

1. Son kullanıcıları: Satış, perakende sektöründe faaliyet gösteren ya da hizmet sektöründe ve aracı sektörde yer alırlar.

2. Firmadan firmaya ürün ve hizmet satışı yapmak amacıyla kurulan

3. Her iki hedef kitleye satış yapmak amacıyla kurulan işletmelerdir.

Gelelim şimdi girişimciler neden iflas ediyor? Ona bakalım.

1. Yanlış kurmak.

işletmede başarılı olmak için heves, ihtiyaç, amaç, plan inanç, eylem gerekli. Kişinin bilgisi olmayan alanda iş kurması be girişimde bulunması en büyük hatası olur. Kendinize uygun seveceğiniz bilginiz olan iş olsun. Ayrıca işletme bilgisi, teknik bilgi ve kişisel alanda eğitimli olmak gerek.

2. Finansal Hata. Para bittiğinde girişimcilik de biter. Büyük islere küçük başlayın genelde girişimciler girişim sermayesi olarak iş yeri açmak için firma kurulum ve makine ekipman olarak hesaplama yapıyor oysa girişimin para kazandırmaya başlaması için en az bir yıl zamana ihtiyaçvardır. Bu zamana kadar bütün giderleri karşılayacak nakit paranın yanında işletme parası ve risk finansmanı da lazım.

ekipman ve firma kurulum maliyetinin en az 3 katı sermaye olması lazım. 3 katı olduğunda işletmenin başarı oranı 28 kat artıyor. Aksi durumda giderleri karşılamak için sermayeden yemeye başlarken risk sermayesi olmadığı zaman oluşacak risk de iflas kapıda olur. Yada mevcut maddi sermaye miktarının 3 de 1 kadar makine, ekipman bütçesi oluşturmak gerek.

Oysa bizde 10 liralık işe 20 liralık borçla veya kredi ile ise girerek daha baştan iflas etmeyi garanti altına almış olurlar.

3. İş modeli oluşturmak iş planı yapmak ve işletme modelini oluşturmak kurumsal anlayışla yapılarsa başarı oranı yüzde 60`lara çıkar ve daha önce denenmiş sistemi hayata geçirmek başarı oranını % 80 ne çıkartır.

4. Pazarlama ve satış: Siz dünyanın en iyi iş fikri, ürünü ve hizmeti olsa da bundan müşterinin haberi yoksa ya da müşteriye bir çözüm sunan değer katan değilse satış olmaz. Satış olmaz işe para ve büyümede olamaz. Kimse sizin ürünü ve hizmeti almak için kapıda beklemez.

5. Eğitim ve mentorluk. İşletmecilik ve girişimcilik sonsuz bilgi ve deneyim ister hiçbir insan tamamıyla konuya hakim olamaz. Bunun için ekip kurarak eğitim ve mentorluk hizmetlerinden faydalanarak yanlış iş yapmanın önüne geçerek zarar etmesini önler, büyüme ve gelişmesine katkı sağlar.

Yukarda ilk 5 madde de girişimcilerin yaptıkları en büyük hataları yazmaya çalıştım. Tabii ki işletmeden işletmeye, girişim yapılan sektör, devlet destekleri, finans kaynaklarından faydalanmalarda etkiliyor. Daha iyi zihinde yer etmesi ve konuyu kavramak için diğer makaleleri de okuyun.