Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili belirsizlik sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kaşıkçı ile ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Türkiye, Kaşıkçı için S.Arabistan Konsolosluğu'ndan arama izni istedi.

Tam bir işbirliği içinde olunmalı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci'yi dün bakanlığa davet etti. Kaynaklar, görüşmede, El-Hireyci'ye kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin soruşturma sürecinde "tam bir iş birliği içinde olunması" mesajının iletildiğini kaydetti. Cemal Kaşıkçı'nın geçen salı günü en son görüştüğü kişi olan nişanlısı H.A, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkonsolosluk binası önüne kadar birlikte gittiklerini anlatarak, Kaşıkçı'nın içeri girdikten sonra dışarı çıkmadığını iddia etmişti.  Söz konusu iddiayı yalanlayan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu, Kaşıkçı'nın, "konsolosluğa geldiği ancak sonra ayrıldığı" açıklamasını yapmıştı.

Kaşıkçı'nın bir daha binadan çıkmadığı belirtildi

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci, kayıp olduğu belirtilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin geçen çarşamba da Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Bu arada, Kaşıkçı için Suudi konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenlendi. Suudi Arabistan hanedanına yönelik muhalif yazıları ile bilinen bir isim olan gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için salı günü saat 13.12'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gitmişti. Kaşıkçı’nın binadan bir daha çıkmadığı belirtilmişti.