Her ülkenin vatandaşı ülkesi ile gurur duymak, zengin ve güçlü, sosyal olanakların yüksek, iş olanağın olduğu bir ülkede yaşamak ister. Fakat hiçbir şey istemekle olmaz yapmakla olur.   

Bizim ülkemizde hala ne yazık ki garibanizm, devlet yardımı, sırtını devlete dayama, kolay, lüks yaşama, kisa yoldan zengin olma olguların bol talep görüyor.   

Ü lke olarak ne zaman ki ekonomiyi siyasetin üzerinde, müzik yerine eğitime, tv de dizi yerine eğitici programlara , futbol yerine girişimcilige, oyun yerine araştırmaya , bilime, icat ve argeye önem vererek belediyelerin bile girişimcilik ve işletmecilik alanında eğitim vermeye, tarım bakanlığın tarım ve Hayvancılık alanında eğitim vermesi ile 7 den 77 ye girişimcilik, işletme, yatırım, ticaret ve üretim, hizmet sektöründe markalasarak uluslar arası alanda dünya firmaları olmakla mümkündür. Artık toprak büyüklüğü değil Ü lkelerin ekonomi büyüklüğü önemli!. 

İhracat ülkenin zenginlesmesine katkı sağlar. Ü lke içinde yapılan her faaliyet sadece ülke içinde ki para dönüşünü sağlar birilerini zengin eder fakat ülkenin toplam ekonomisine katkı sağlamaz. Tıpkı insanın büyümesi için dışardan beslendiği gibi ülkenin büyümesi içinde dışardan para gelmesi lazım fakat borçolarak değil. 

Yüksek değerli katma ürünler ile yüksek kazançsağlamak sanatçı yerine bilim adamlarını değer vermek, Meslek edinerek işletme sistemi kurmak , iş birliği yapmak sürekli düşünerek iş, işletme, ürün geliştirmek, satmak yeniden tekrarlayarak alanında rakipsiz olarak devam ederiz.   

Hep birlikte din, dil, ırk ayrımı yapmadan millî hedefler çerçevesinde ülkenin çıkarını kendi çıkarlarımızın önünde tutmak lazım. Siyasi kavgalar, rant peşinde koşan bakanlar, milleti vekili olup koltuğuna yapışanlar, dinde he aynı tekrarı yapanlar, Ü lkeyi soyanlarla yol alınmaz. 

Ne yazık ki ayağı toprağa değmeyen tarım mühendisi, elini yağa batırmayan makina mühendisi, daha iki kabloyu bağlayamayan elektrik, elektrikronik mühendisi, eline tornavida almamış ar ge mühendisi ile aldığı aylık kadar ülkeye faydası olmayan devlet memurları ile bu iş olmaz.