Küçük bir pazar yerinden tüm dünyayı istila eden bu virüs, 38 gündür ülkemizde. Hazır mücadele yoluna girmişken, tedbirleri daha sıkı tutun. Virüsü sokaktan alıp evinize getirmeyin. Sokağa çıkmayanlar bu mücadelenin görünmeyen kahramanlarıdır.

Salgın hastalıklarda ilk amaç, hastalığın yayılmasının önünü kesmektir. Filyasyon, ilk vakadan beri yürüttüğümüz bir uygulama.

Filyasyon oranımız yüzde 97,5'a ulaştı. Özellikle temaslıları ulaşma oranı ve süreleri yakından izlenmektedir.

Erken tedaviye başlamanın bir başka avantajı ise hastalığın zatürreye dönüşmesindeki hızın değişmesidir.

Önce 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarı çıkışını yasakladık, sonra gençlerimize bu kısıtlamayı getirdik. Bu kısıtlamadan sonra ileri yaşta pozitif vaka sayımızda belirgin oranda azalma görüldü. Kısıtlamadan sonra 65 yaş üstü pozitif oranı yüzde 30'dan yüzde 18'e düştü.

Vaka sayımızdaki artış hızının düşmekte olduğunu görüyoruz. İlerleyen günlerde plato oluşturması şaşırtıcı olmayacaktır.

Sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama

 "(Sokağa çıkma yasağı) 23 Nisan gündeme gelmedi, zannediyorum haftaya gündem olabilir."

Ercüment Ovalı açıklaması

, Ercüment Ovalı'nın çalışmasına ilişkin sorulan soruya ilişkin, "Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir, sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz." dedi.

Türkiye'de ruhsatlı ilacın salgına faydalı olduğuna dair çalışmaların olduğunu ifade eden Bakan Koca, "Türkiye'de ruhsatlı ilacın Kovid-19'da faydalı olduğuna dair klinik çalışmaların başladığını biliyoruz." dedi.

"Vatandaşlarımız tedbirlerden vazgeçmemeli, biraz daha sabır"

Sağlık Bakanı Koca, "Yeni dalgalanma olmaması için vatandaşlarımız tedbirlerden vazgeçmemeli, biraz daha sabır." dedi.