Kentte 2016'da temeli atılan, çeşitli gerekçelerle yapımı bir süre aksayan ve ardından inşası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü törenle hizmete açıldı.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milletvekilleri ve vatandaşlar katılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle törene katıldı.

 Seyhan Nehri üzerinde 1669 metre uzunluğa sahip köprü, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayıp kentin trafik yükünü rahatlatacak.

Erdoğan ve Bahçeli’den canlı bağlantı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açılışa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

adana-kopru-acilisi-iha (3)

“Eser ve hizmet fırtınamız devam edecek”

  Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “1700 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olan ‘Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü hizmete alıyoruz. Ülkemizin en önemli projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını da inşa ediyoruz. Çarşamba günü ülkemizin en önemli projelerinden biri olan Ankara-Sivas hızlı tren hattımızı açmıştık. Dün milli elektrikli trenimizde yolculuğu işletmeye başladık. Bugün de Seyhan Nehri üzerinde, gerdanlık gibi parlayan Akdeniz'in incisi güzel Adana'mızı dev bir esere kavuşturuyoruz. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü hizmete açmanın heyecanını bütün Adanalılarla birlikte yaşıyoruz. Eser ve hizmet fırtınamız devam edecek. 3 Mayıs'ta yine Cumhurbaşkanımızın liderliğinizde Trabzon'da yeni Zigana Tüneli'mizi hep birlikte açacağız. Nice dev hizmet ve eser açılmak üzere sırasını bekliyor olacak. Bizim için durmak yok. Türkiye'ye ulaştırma alanında çağ atlatan nice develere imza atmaya devam edeceğiz. Yeni hayaller kurmak ve milletimiz için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Adana, tarımsal ve sanayi üretimiyle bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Hızla büyüyen şehir nüfusunun iki milyonu aşmış olması ve araç sahipliği de önemli derecede artmıştır” ifadelerini kullandı.

Adil-Karaismailoglu

   “Adana’nın iki yakası biraya gelmiştir”

  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantı açılışa katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’de hizmet bütünlüğünün önemli parçası olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Adana’nın iki yakası biraya gelmiştir. Kültürel bağ kuvvetlenmiştir. Ticari hayat canlanmıştır. Doğu-Batı arasında önemli bir bağ kurulmuştur. Bu da ülkemizin birleştirici, bütünleştirici bir özelliğine çok yüksek bir katkı sağlamaktadır. Adana’nın iki yarası bir araya geldi, Türkiye’nin iki yarası da bir araya gelecektir inşallah” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirilerek köprü hizmete açıldı. (İHA)

adana-kopru-acilisi-iha (2)

Editör: Özner Berber