CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, göreve gelir gelmez terör suçlamasıyla tutuklu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'a ilettiği selamla dikkat çekmişti. Bugün ise Özel, HDP'li Pervin Buldan ile birlikte İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Süreyya Opera Sahnesi'nde düzenlenen "Bir Opera Gecesi" etkinliğinde bulundu.

9b2f3c89-75xlowvghvhy65vor5k38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne bir video mesaja gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne bir video mesaja gönderdi

Özel, Chakar'ın elini öperek bu anları sosyal medya hesabından 'barış ve kardeşlik' mesajıyla paylaştı. Chakar'ın daha önce Kürt devleti talepleri ve Türkiye'yi işgalci olarak nitelendiren açıklamalarına rağmen, Özel'in bu jesti skandal olarak tarihe geçti.

Chakar, 2021 yılında yaptığı açıklamada Kürt devletinin gerekliliğini vurgulayarak, "Zorunlu bir sürecin sonucunda Türklerle aynı toprakları paylaşıyoruz. Onların dilini öğreniyor ve konuşuyoruz. Kültürlerini ve geleneklerini biliyoruz. Ancak onlar, kendi kültürümüzü yok etmeye odaklanmış durumdalar. Bu süreçte ne bir medeniyet üretilebilir ne de bu güzellikler korunabilir. Tekrar belirtmek gerekirse, bu mesele statü ile ilgilidir. Eğer Kürtlerin devleti yoksa, Kürt sopranoları veya bestecileri de olmaz." şeklinde ifade etmişti.

2020 yılında Kürdaraştırmaları adlı bir siteye yaptığı açıklamada Chakar, Türkleri, "Kürt eserlerini talan etmekle" suçlayarak, "Kürtler sadece bölünmekle kalmadılar, topraklarını işgal edenler her fırsatta bu bölgeleri savaş alanlarına çevirdiler, ekonomilerini zarara uğrattılar, tarlalarını tahrip ettiler, hayvanlarını öldürdüler ve dillerini yok ettiler. Bu süreçte, birçok eser hem Türkler hem de Ermeniler tarafından kendilerine mal edildi. Yüzlerce Kürt müzik eseri bu iki toplum tarafından talan edilmiştir. Bir devlet olmaması durumunda, bu zenginlikleri yağmalamak veya benimsemek isteyecek kişilerin ortaya çıkacağını gözlemledik." diye konuşmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ