`height=

Eskiden MSGSÜ Rektörü, doğal olarak SADEK Başkanı olurdu ve toplantıları yapardı. Ancak, toplantılardan sonuççıkmadığı ve çoğu Dekan ve Müdürün toplantıya katılmadığı, gezme amaçlı yapıldığı v.b. söylemler vardı. Müzik  alanı arkadaşımız  Prof.Dr. Turan Sağer bu göreve atanınca, sevinmiştik sorunları biliyordu, MEB Kurulları`nda hep yer alıyordu,Dekan`dı v.b. İlk röportajı da ben yapmıştım. 

https://www.enpolitik.com/roportaj/muziksanat-kurumlari-sorunlarinacozum-vakti-geldi-h311146.html

Bu yazıda amaçladığı projelere yer vermiştik. Ben de tecrübelerimden tavsiyelerde bulunmuştum. Aradan 3 yıl geçti, bakalım be kadarını gerçekleştirebilmiş ve alandan birisinin Başkan olması alan sorunlarını çözmüş mü? 

Afyon`da yapılan toplantıda  Güzel Sanatlar /Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri Dekanları   Konservatuvar Müdürlerinin görüşleri alınmış, kararlar (2018) açıklanmıştı. 

https://gstf.kastamonu.edu.tr/index.php/tr/bilgi-sistemleri/haberler-tr/3263-uak-sanat-dallari-egitim-konseyi-genel-kurul-toplantisi-gerceklesti 

Önce söylemek isterim ki

1/ Hangi meslekte olursa olsun yetkili olarak  alan sorunlarıyla ilgilenmez, günü kurtarmak ister ve üst makamlara sorun götürmek istemezseniz, iş yapmış gözükür ama alana hizmet etmemiş olursunuz. 

2/ Kurullarca alınan kararlarda Başkanlar 'takipçi' ve 'gerçekleşmesi için ısrarcı' olmalıdır. Makam/görev için 'ortadan gitmek' alana hizmet değildir. Kişiler geçici, makamlar ve yapılanlar kalıcıdır. Geleceğe, 'imza atmak'  gereklidir.

3/ Lütfen Bu yazımı Prof.Dr.Turan Sağer ile yaptığımız söyleşiyi okuduktan sonra değerlendiriniz.

https://www.enpolitik.com/roportaj/profdrturan-sagerin-uak-sanat-dallari-egitim-konseyini-konustuk-h330050.html

Şimdi alınan kararlara bakalım

1/ Sanat ve Tasarım Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (Sanad)`ın Kurulması, 'Sanat Kongresi' Düzenlenmesi ve Sanat Dalları Eğitim Konseyi için Web Sitesi Tasarlanması,

AY: Dermek SATEAD ismiyle kurulmuş. Tüzük hazırlamak zor bir iş değil. Bilindiği üzere 41 yıldır Dernek ve Vakıflarla birlikteyim,27 yıldır 25 Dernek/Vakıfla çalışıyorum, İTÜ TMDK Kurucu ve Onursal Başkanıyım.İ Dernek ve Vakıflar gönüllülük esaslı, fedakarlık isteyen STK`lardır. İnşallah seçilen arkadaşlar bu konuda deneyim sahibidirler.

SATEAD Geçici Yön.Kurulu oluşturulmuştu. Prof. Dr. Turan SAĞER (YTÜ /İstanbul), Prof. Dr. Nurgül KILINÇ (Selçuk Ü niv./Konya)  Prof. Dr. Özer KANBUROĞLU (Aydın Ü niv./İstanbul),  Prof. Dr. Nuriye Nihal KAFALI (MSGSÜ /İstanbul),  Prof. Dr. Pınar GÖKLÜ BERK ÖZLÜ (Hacı Bayram Veli Ü niv./Ankara),  Prof. Dr. Fikri SALMAN (Katip Çelebi Ü niv./İzmir),  Prof. Dr. Zeki NACAKCI (Burdur), Dr. Öğretim Ü yesi Alper Tunga ÖZCAN (Mersin Ü niv./Mersin), Öğr Gör. Mustafa SUYOLCU(9 Eylül Ü niv./İzmir)

T.Sağer`in verdiği bilgiye göre 'Olağanüstü Genel Kurul' Nisan 2021`de  yapılmış... Şu anda Dr. yapmış (yönetmeliğe göre) 120 üyesi var ki, bu kadar GSF, Konservatuvar, Müzik ve Sahne Sanatları Fak., Sanat ve Tasarım Fak. ve Müzik ve Güzel Sanatlar Ü niversitesi için çok az bir rakam.. Pandemi de bir faaliyet göremedik.  Derneğin amaçları doğrultusunda faaliyet yapmasını bekliyoruz..

Devam edecek;