`height=

Uzun yıllardır süregelen kötü yönetim, ekonomik istikrarsızlık Türk futbolunun üçbüyüklerinin toplam borcunun 10 milyar TL`yi bulmasına ve borcun faizini bile ödeyemez duruma gelmelerine yol açtı. Ekonomik zorlukların yanında VAR sistemine geçilmesi hakem hatalarını aza indirdi. Parası ve ayrıcalıkları elinden alınan üçbüyükler bu şartlarda şampiyonluk yarışında geride kalırken, doğru yapılanan Başakşehir, Y.Malatyaspor, Kasımpaşa gibi takımların puan cetvelinde büyüklerin önüne geçti. Sabırsızlıkla ligin devre arasını bekleyen GS, FB ve BJK takıma takviyeler yaparak yeniden zirve mücadelesine ortak olmak istiyor.

Terim biri kanat forvet iki golcüde ısrarlı

Galatasaray hem en avantajlı hem de en sorunlu büyük. Avantajı Fatih Terim gibi bir saha içi liderine sahip olması. Sorunu ise UEFA ile yaptığı 'sattığın kadar al' anlaşması nedeniyle kısıtlanıyor olması. Sarı kırmızılıların satmak istediği futbolcular aldıkları yüksek maaş nedeniyle gitmeye yanaşmıyor. Galatasaray`ın ilk vedalaşacağı isim büyük olasılıkla Mariano olacak. Brezilyalı futbolcu için Flamengo ile 2 milyon avroya anlaşma sağlandı. Satışın kesinleşmesinin ardından Martin Linnes ile 3 yıllık sözleşme uzatılacak. Bir diğer Brezilyalı Maicon`un son anda evrakların yetişmemesi nedeniyle iptal olan Suudi Arabistan`a transferi için yeniden temas sağlandı. Bu isimlere ilave olarak Belhanda, Feghouli, Eren Derdiyok, Tarık Çamdal, Gary Rodriguez Galatasaray`ın satmaya istekli olduğu futbolcular. Kötü giden sezonun tek kazanımı olan 2000 doğumlu Ozan Kabak çok taliplisi olmasına karşın elde tutulmak isteniyor. Fatih Terim, yönetimden bir stoper, biri kanat forvet olmak üzere iki golcünün alınmasını istedi. Haziran transferinde başarısız olan Mustafa Cengiz yönetimi bu defa başarmak zorunda. Çünkü Fatih Terim, yaptığı açıklamalarla takımı yenileme konusundaki isteğini kamuoyuyla paylaşarak topu yönetime attı. Bir kez daha başarısızlık yaşanırsa Terim yönetime kalkan olmayacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş`ın da kafası karışık

Aziz Yıldırımla geçen 20 yılın ardından yeniden yapılanma çabasındaki Fenerbahçe`de başlangıçkötü oldu. Alışık olmadığı şekilde düşme potasını bile gören sarı lacivertlilerde Başkan Ali Koç, Philip Cocu`yu göndermesinin ardından istekli olmamasına rağmen taraftarın sesine kulak vererek takımı Ersun Yanal`a emanet etti. Bu değişim beraberinde ne gibi ayrılıklar getirecek henüz bilmiyoruz. Ancak İslam Slimani, Tolga Ciğerci gibi isimlerle vedalaşılması yüksek olasılık. Başkan Koç, gerek kasa kolaylığı sağlayarak, gerekse KoçGrubu şirketleriyle sponsorluk vererek transferler için yeterli kaynağı sağladı. Bu kaynağın nasıl kullanacağına Ersun Yanal ve menajer Comolli karar verecek.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Beşiktaş`ta Pepe ödeme sıkıntısı nedeniyle takımdan ayrıldı. 5 milyon avroyu bulan maaşı nedeniyle bu ayrılık siyah beyazlılar için bir ölçüde jest oldu. Tolgay Arslan, Ryan Babel siyah beyazlı forması veda etmesi beklenen diğer isimler. Wagner Love, Kay Larin uygun koşulların oluşması halinde ayrılık yaşanması olası isimler. Yönetimle sıkıntı yaşayan Teknik Direktör Şenol Güneş ise şimdilik takımın başında.

`height=

Fatura teknik adama

Sezon başında Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner`e, 'Ligin 16. haftasında düşme potasının 6 puan üzerinde 11. sırada yer almanızı garanti ediyoruz, ne dersiniz?' desek eminim uzun yılların ardından döndükleri Süper Ligde bu performansı yeterli görecek ve teklifi kabul edecektir. İşte Ankaragücü ligde tam da bu noktada olduğu haftada Teknik Direktör İsmail Kartal`ın görevine son verdi. Görevden alma kararına gerekçe olarak Demir Grup Sivasspor deplasmanında alınan 4-0 lık mağlubiyetin ardından Kartal`ın, 'altı aydır oyuncularım para almıyor. Artık onları motive edemiyorum. Yönetimin gereğini yapması lazım' açıklaması gerekçe gösterildi. Mehmet Yiğiner başkanlığındaki yönetim İsmail Kartal`ın sözlerini, 'haksız ithamlar, başarısızlığı örtmek için kulübü küçültücü söylemler' olarak değerlendirdi. Bir kez daha sorunu çözmesi gerekenler sorunu çözmek için çare aramak yerine sorunu dile getireni görevden aldı. Bakalım İsmail Kartal`ın gidişi Ankaragücü`nün ekonomik sorunlarını çözmeye ve ligde bulunduğu yeri korumaya yetecek mi?

`height=

Fizik kurallarını altüst eden adam: Zion Williamson

Önümüzdeki sezon NBA Draftı`nın ilk iki sırasından seçilmesine kesin gözüyle bakılan Zion Williamson, NBA performansı en çok merak edilen basketbolcuların başında geliyor. Duke formasıyla NCAA`de 20.4 sayı, 9.1 ribaund ortalamaları ile oynayan 2.01 boyundaki basketbolcu 130 kiloluk fiziğiyle dikkati çekiyor. NBA`de Clippers`ın 2.20`lik Sırp pivotu Boban Marjanovic dışında Zion Williamson`dan daha kilolu bir basketbolcu yok. Williamson, kilosuna rağmen müthiş çevik ve durdurulamayan bir hıza sahip. Bilim adamlarını hayrete düşüren anatomik yapısıyla rakiplerini adeta ezer gibi geçen 2000 doğumlu basketbolcu güçve atletizm olarak LeBron James`e benzetiliyor. NBA`de nasıl bir etki bırakacağı sahip olduğu fiziksel özelliklerine tekniğini eklemesiyle orantılı olacak.

`height=

Nuri`ye sevgi var, puan yok!

Alman Ligi`nin zirvesine kurulan Dordmund, şampiyonluk yürüyüşünde bir engeli daha aştı ve sahasında Werder Bremen i 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada W.Bremen forması ile mücadele eden Nuri Şahin için maçın ayrı bir önemi vardı. Milli futbolcumuzu uzun yıllar formasını giydiği Borussia Dortmund a karşı Bundesliga`da ilk kez rakip oldu. Maçöncesi Nuri için özel hazırlıklar yapan Dordmund külübü ve taraftarı 88 doğumlu futbolcuyu çok güzel karşıladı. Karşılaşma öncesi Borussia Dortmund Kulüp Yöneticisi Hans-Joachim Watzke ve Spor Direktörü Michael Zorc, çiçeklerle ve üzerinde teşekkürler Nuri yazan bir dövizle tecrübeli futbolcuya teşekkür etti. Signal-Iduna-Park ı dolduran 81 bin 365 Dordmund taraftarının Nuri Şahin`e desteği maçiçinde de devam etti. 30 yaşındaki futbolcumuz topu her ayağına aldığında alkışlandı. Nuri`ye unutmayacağı bir gün yaşatan Dordmund kulübü ve taraftarı vefanın, aidiyetin, sporun ruhunun ne olduğunun çok özel bir örneğini bizlere göstermiş oldu.

`height=

25 milyon avroluk tazminata ne oldu?

Yapılamayan golcü transferi Galatasaray`ın Ligde ve Şampiyonlar Ligi`nde hedeflerinin uzağında kalmasına yol açtı. Sarı kırmızılıların golcü için en ciddi adayı Anthony Modeste`ydi. Menajeri ile İstanbul`a gelen Fransız futbolcuyla maddi konularda anlaşma sağlanmasına rağmen transfer gerçekleşmemişti. GS 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, transferin gerçekleşmemesini futbolcunun tek taraflı fesihle ayrıldığı Çin kulübü Tianjin Quanjian`ın kendilerini uyardığını Modeste`yi antrenmana çıkarmaları halinde bile 25 milyon avroluk tazminat ödemek durumunda kalacaklarını belirterek, 'Bizim böyle bir riske girme lüksümüz yok. Kulübün geleceğini tehlikeye atamayız' sözleriyle açıklamıştı. Modeste`nin menajeri feshin FİFA kurallarına uygun yapıldığını söylese de kulübün tavrı değişmedi. Bu gelişmenin ardından Fransız futbolcu eski kulübü Köln ile antrenmanlara çıktı ve geçtiğimiz hafta Köln FİFA`dan Modeste`yi oynatmak için izni aldı ve 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bunu da Albayrak`ın söylediği gibi 25 milyon avro bedelle değil, menajerin söylediği gibi bedelsiz yaptı. Uzman bir hukukçuyla kolayca gerçekleşebilecek bir transfer iş bilmemek ve pasiflik nedeniyle gerçekleşmedi. Bu şekilde Abdurrahim Albayrak ve Mustafa Cengiz yönetimi de hatalar zincirine bir halka daha eklemiş oldu.