Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgiyle ayrılan Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa baskısı artıyor. Muhalefet cephesinin önemli isimleri peş peşe istifa çağrısı yapıyor. Gazeteci Uğur Dündar’da bugünkü köşe yazısında, “Kemal Bey’in değişim isteği de dâhil olmak üzere toplumun verdiği tüm mesajları iyi okuyacağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

"İSTİFA ÇAĞRILARI ARTIYOR"

Türkiye, 28 Mayıs’ta ikinci defa sandığa giderek iradesini ortaya koydu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevine devam etmesini istedi. 14 Mayıs seçiminde yüzde 49,5 oy olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci turda yüzde 52 oy olarak seçimi kazandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise bir seçim daha kaybettiği için eleştiri oklarının hedefine oturdu. Seçim mağlubiyetinin ardından İsmail Saymaz, Fatih Portakal gibi muhalif isimler Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğinin altını çizdi. Son olarak Uğur Dündar da “değişim”  diyerek Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderdi.

Uğur Dündar'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili yazdığı yazının dikkat çeken kısmı şöyle:

Peki ya Kılıçdaroğlu’nu desteklediğim için pişman mıyım? Asla.

Seçilmiş olsaydı çağdaş demokratik ülkelerdeki benzerlerini aratmayacak bir Cumhurbaşkanı olacağından, hukukun üstünlüğünü ve bağımsız yargıyı geri getireceğinden, basın ve düşünce özgürlüğünü sağlayacağından, yolsuzlukların hesabını soracağından, kutuplaşmış toplumun yeniden bir arada olması için uğraşacağından döneminde üretimin, ihracatın, istihdamın artacağından ve ulusal gelirin hakça paylaşılacağından hiç kuşku duymadım ve o nedenle destekledim.

Ama demek ki toplumun diğer yarısı benim gibi düşünmedi ve Tayyip Erdoğan’ı üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçti. Kemal Bey’in değişim isteği de dahil olmak üzere toplumun verdiği tüm mesajları iyi okuyacağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.

İttifakgazetesi.com

Editör: Ali Aydın