İstanbul'dan gezi için gelen Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan H.C. idaresindeki 34 DE 8542 plakalı tur otobüsü, dönüş yolunda Doburca mevkiinde dağ yoluna ek olarak yapılan kestirme yolda devrildi. İçinde 41 öğrencinin bulunduğu otobüs bariyerlere çarparak durabildi.

Otobüsün devrilmesinin ardından bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi sevk edildi. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Otobüste küçük bir yangın olduğunu fark eden ekipler itfaiyeye de haber verdi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan yolcuları araçtan çıkartarak, yangını söndürdü. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Otobüs şoförü, söz konusu yolun otobüslere kapalı olması sebebiyle gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Kazada, otobüsteki 41 öğrenci ve 6 öğretmen ile şoför yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, 2 ağır yaralı, Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Hafif yaralandığı öğrenilen şoför, gözaltına alındı.