İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Basın Yayın Birliği (BasYayBir) iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu "1. Uluslararası Avrasya Kitap Festivali" devam ediyor.

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte birçok yazar, imza günü programlarında kitapseverlerle bir araya geldi.

Yazarlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, İstanbul Ticaret Odası ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen festival kapsamında okurları için kitaplarını imzaladı.

Aralarında Erhan Afyoncu, Hayati İnanç, Ahmet Turgut, Bekir Develi, Gürbüz Azak, Üstün İnanç, Mehmet Nuri Yardim, Cemal Öztürk, Metin Önal Mengüşoğlu, Necip Tosun, Tarık Tufan, Mustafa Uluçay ve Emrah Mete'nin de bulunduğu yazarlar, sevenleriyle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Uluslararası Avrasya Kitap Festivali'nden ümitlendim"

"Yazıklar Çıkmazı", "Yağmur Kanla Başladı", "Makedonya Gamzesi" ve "Yalnız Değilsiniz" gibi kitapların yazarı Üstün İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kültürel bakımdan en çetin dönemde olduğunu söyledi. İnsanlarda okuma tembelliğinin belirdiğine işaret eden İnanç, "Zaman içerisinde bu düzeltilirse Türkiye 'take off'a girer, uçar." dedi.

Mustafa Kutlu'nun "Onur Yazarı" olduğu, "Bir Uzun Hikaye" temalı festival kapsamında ayrıca, gün boyu gerçekleştirilen söyleşi programlarına farklı yazarlar konuk oldu.