Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yapılan görüşmelere ilişkin Zafer Partisi Genel Merkezi önünde yeni basın açıklaması yapan Özdağ, 'Nihayetlenmedi. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz' dedi.

GÖZLER ÜMİT ÖZDAĞ'A ÇEVRİLDİ
Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a çevrildi. Dün akşam CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile görüşen Özdağ, bugün yaptığı basın açıklamasında görüşmelerin olumlu ilerlediğini ancak nihayetlenmediğini açıkladı.

HEPSİ TAMAM BİRİ HARİÇ
Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasındaki görüşmede ortaya konulan maddelerin sadece birinde pürüz çıktı. Diğer tüm maddelerde anlaşma sağlanırken, pürüz çıkan madde üzerinde görüşmeler sürüyor. Söz konusu madde üzerinde anlaşma sağlanıp sağlanamaması Özdağ'ın vereceği kararı da belirleyecek. Anlaşma sağlanmazsa Özdağ tarafsızlık açıklaması yapacak.

ozdag 1

ÖZDAĞ: “MUTABAKAT METNİNİ KILIÇDAROĞLU’NA SUNDUM”
Özdağ ile Kılıçdaroğlu dün bir araya gelmişti. Özdağ görüşmesyi sosyal medyadan şu sözlerle duyurmuştu:

“Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Millet İttifakının umarım olumlu cevabını iletecek.”

ozdag 2

'NİHAYETLENMEDİ, OLUMLU TAMAMLAYACAĞIMIZA İNANIYORUM'

Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, 11 milyar dolara ulaşan ekonomik maliyetinin Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ve Anayasa'nın 4 maddesini güvence altına alacak, PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini ilerletmiş bulunuyoruz. Nihayetlenmedi.

Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz. 

SİNAN OĞAN'IN KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını değerlendiren Özdağ, 'Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.
-ittifakgazetesi.com-

Editör: Mehmet Köşker