Bu sezon Avrupa kupalarında hayal kırıklığına uğrayan Türk ekipleri, Medipol Başakşehir dışında ülke puanına katkıyı yapamadılar. Avrupa daki son temsilcimiz Medipol Başakşehir-Portekiz temsilcisi Sporting in maçı bu açıdan çok önem arzediyordu. Libzon da 3-1 kaybetmesi de karamsar bir hava oluşmasına sebep olmuştu. Başakşehir`in işi hiçkolay değildi. Rövanş maçında turu geçmek için ya gol yemeden 2-0 galip gelecek, ya da 3 gol farkıyla kazanacaktı.
Temsilcimiz maça çok iyi başladı. 7. dakikada Clichy nin soldan ortasında altı pasa hareketlenen Aleksic, arka direkte uygun durumda kafa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti. 17. dakikada Acuna nın ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda, kaleci Mert Günok üzerine gelen topu güçlükle uzaklaştırdı.30. dakikada İrfan Can Kahveci nin kafayla indirdiği topla altıpas içi sağ çaprazda buluşan Demba Ba nın vuruşunda, açıyı kapatan kaleci Maximiano ayaklarıyla meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi. 

Tur için gerekli goller filelerle buluştu
Geçen hafta Rizespor karşında attığı kritik golle takımına üçpuanı getiren Martin Skrtel, bu maçta da takımını ateşleyen ilk golü ise kalecinin bacak arasından filelere gönderdi. İlk yarı bu şekilde bitecek derken, bu sefer 45 de Danijel Aleksic sahneye çıktı. Muhteşem bir frikik golüne imza atan Sırp yıldız, farkı 2 ye çıkardı. Golün ardından ilk yarı bitti.
İlk maçta durduramadığımız Coates`i, bu kez Epureanu adım attırmadı. Mert inanılmaz toplar çıkardı yine tur için üzerine düşeni yine yaptı. Penaltılara kalsa daha da iş düşecekti ona, Allah tan buna gerek kalmadı.

Teknik direktör Okan Buruk a gelince ona şapka çıkarıyorum. Maçboyunca hiçoturmadı. Oyuna yerinde mahalleliyle turun baş aktörüydü. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon u konuk eden Medipol Başakşehir, rakibiyle deplasmanda oynadığı ilk maça göre 4 değişikle sahaya çıktı.Turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü Okan Buruk, cezalı Enzo Crivelli nin yanı sıra Fredrik Gulbrandsen, Mahmut Tekdemir ve Ponck un yerine Alexandru Epureanu, Azubuike,Aleksic ve Elia yı sahaya sürdü. Medipol Başakşehir ileSporting Lizbon arasında oynanan kritik mücadeleye futbolseverler soğuk ve yağışlı havaya rağmen, türbinde yer yer boşluklar olmasına rağmen maçboyunca takımlarını desteklediler. Boş olan kale arkasındaki tribünleri de Türk bayrakları doldurmuştu. Konuk ekip Portekiz ekibi Sporting Lizbon un yaklaşık 250 Portekizli taraftar da takımlarına destek verdi.

Bir notda Demba Ba`ya düşüyorum. Gol atamamasına  rağmen 120 dakika sahada kaldı ve müthiş efor saffetti. Edin Visca ise ayrı bir parantez açıyorum. Hem ilk maçta, hem  bu maçta yüreğini ortaya koydu. Yenilen gol Başakşehir de moralleri bozarken 90+2 de sahneye çıktı. Boşnak yıldız,soldan uzak köşeye yaptığı vuruşla topu filelere göndererek skoru 3-1 yaptı ve maçı uzatmaya taşıdı. Mücadelenin ilk uzatma bölümünde skor değişmedi. 117.dakikada Medipol Başakşehir penaltı kazandı. Caiçara ceza sahası içinde Vietto nun müdahalesiyle yerde kalınca İspanyol hakem Lahoz penaltı kararı verdi. 119. dakikada penaltıyı kullanmak hakikaten büyük yürek ister. Takımın kaptanı olarak büyük bir risk alıp  topun başına geçti ve turu getiren vuruşu yaparak fileleri havalandırdı. Maçsonunda aldığımız şehit haberleriyle buruk bir sevinçyaşıyoruz.

Şehitlere Allah tan rahmet diliyorum.  Medipol Başakşehir in bundan sonraki turlarda yolu açık olsun.