Üsküdar’da bulunan kafe ve restoran sahipleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir yıkım tartışması yaşanıyor. İBB mahkeme kararı ile yıkıma geliyor, kafe sahipleri yıkımı durdurma kararı alıyor. Bugün de yine kafe sahipleri ile İBB görevlileri arasında yıkım gerginliği yaşandı. Yıkıma gelen İBB ekipleri son anda alınan durdurma kararı ile geri döndü. Yıkılmak istenen Paçi Kafe’nin ortaklarından Fethi Baloğlu, yaşananları İttifak Gazetesi’ne anlattı.

WhatsApp Image 2023-05-30 at 18.57.56 (1)

“İMAMOĞLU İNSANLARI YANILTMAKTADIR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen Baloğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı televizyonlara çıkıp “Boğazın en güzel yerlerini gasp ettiler, en güzel yerlerine çöktüler diye insanları yanıltmaktadır. Buradaki iki yer müstakil tapulu olup bir tanesi gelip yıkılmıştır. Bu yerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir tasarrufu olmadığı gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi burada istimlak yapmak için mahkeme kararı dahi almamıştır.” şeklinde konuştu.

“BURASI BİZİM TAPULU YERİMİZ”

Vatandaşın tapulu yerini yıkarak suç işlendiğini öne süren Baloğlu, Ekrem İmamoğlu’nun yanıltıldığını belirterek şunları söyledi: “Biz burayı yıkacağız siz de gidip mahkemelerde hakkınızı arayın paranızı alın diyorlar. Ya İmamoğlu’nu yanıltıyorlar ya da başka bir sorun var. Televizyonlara çıkıp mafyatik adamlar buraya çökmüşler demek suçtur. Burası bizim tapulu yerimizdir. İsterse kendisine de tapumuzu gösterebiliriz. Bir de burası SİT alanı olduğu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarrufundadır.” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-30 at 18.57.56

“TAPULARI İMAMOĞLU’NA GÖSTEREBİLİRİZ”

İBB ile 2 yıldır davalık olduklarını dile getiren Baloğlu, bugün yaşanan olayları şu sözlerle anlattı: Bize ve Üsküdar Kaymakamlığı’na herhangi bir uyarı ve yazı göndermeden bugün bütün zabıtayı toplayıp abi baskınla yıkıma geldiler. İçeride müşteriler otururken böyle baskın yaparcasına yıkıma geldikleri için istenmeyen olaylar yaşandı. Madem haklısınız neden Kaymakamlığa bir yazı göndermediniz? Buralar tapulu mülktür, buralara kimse çökmemiştir. İmamoğlu istiyorsa tapuları kendisine gönderebiliriz.

WhatsApp Image 2023-05-30 at 18.57.57 (1)

“İMARA AYKIRI DEMEK YANLIŞTIR”

İBB’nin imara aykırı gerekçesine de yanıt veren Baloğlu, “Bu yapılarda betonarme bir şey yoktu. Bu yapılar sökülüp takılabilen demonable yerler olduğu için imara aykırı diye yıkmak yanlıştır. Bedrettin Dalan zamanında burası istimlak edilmişti ama daha sonra mahkeme kararıyla hak sahiplerine geri verildi. Biz hiçbir yere çökmedik. Burası bizim tapulu malımızdır.

İttifakgazetesi.com

Editör: Ali Aydın