Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin yeni turizm hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin yeni hedef pazarlarının Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore olarak belirlendiğine işaret eden Bağlıkaya, "Sadece Çin, yurt dışına yılda 140 milyon turist gönderiyor. Diğer hedef pazarlar Hindistan, Japonya ve Güney Kore'yi de hesaba kattığımızda, bu yılda toplam 325 milyon turiste karşılık geliyor. Harcama kapasiteleri ortalama 2 bin dolarlarda. Yani bizim şu andaki ortalamamızın neredeyse üç misli. Dolayısıyla bu pazarlara biraz daha konsantre olmak gerekiyor" dedi. Turistlerin Türkiye'de harcadığı miktarın, kaldığı sürenin çok önemli olduğuna değinen Bağlıkaya, "Türkiye'nin gerçekten turizm konusunda büyük hedefleri var. Neden 100 milyon turist, 100 milyar dolar gelir hedefi olmasın. Harcama kapasitesi yüksek turist pazarlarında etkin olarak böyle bir hedef koyabiliriz." şeklinde konuştu. "Hedef pazarlarda Türkiye'ye karşı negatif hiçbir şey yok" diyen Bağlıkaya, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasıyla sefer sayılarının artacağına bunun da turist sayısına önemli katkılar sağlayacağına dikkati çekti.

İniş için sıra bekliyorlar

Bağlıkaya, şu an İstanbul'a yolcu getirmek isteyen farklı havayollarının iniş sıkıntısından dolayı bunu yapamadığını belirterek, "3. havalimanı çalışmaları başladığında çok tartışmalar vardı ama ne kadar elzem, ne kadar zaruri bir ihtiyaç olduğu da ortaya çıktı. Gerçekten yeni havalimanına çok acilen ihtiyacımız var, çünkü özellikle Uzakdoğu'daki hedef pazarlarımızda firmalar İstanbul'a uçuş için sıra bekliyor' dedi.

Binlerce kişiye iş imkanı

Bağlıkaya, 'Ekonomik açıdan da baktığınızda havalimanında binlerce kişi çalışacak. Yeni bir şehir kuruluyor, muhteşem, devasa bir yer. 3. havalimanı, İstanbul'a gelen turist açısından da, bağlantılı seferler açısından da çok önemli. Şu an ki havalimanı kapasitemizin neredeyse üç misli kapasitede. Yüz akımız bir proje. İstanbul'da böyle bir havalimanın olmasından hepimiz gurur duyacağız" ifadelerini kullandı.