Maçöncesinde eski oyuncu Gedson Fernandes`in Rizesporda oynaması ve iki camia arasında geçmişte yaşanan olaylar sebebiyle taraftarın stadı neredeyse tamamen doldurduğu ilginçhikayesi olan bir maçı geride bıraktık. Rizespor ekstra mücadele etmesi ve iki bireysel beceriyle gol atmasına rağmen maçın geri kalanında kazanmak için yeterli bir oyun sergileyemedi. Sarı kırmızılılar geriye düştükten sonra ilk yarı çok fazla pozisyon bulamamasına rağmen topun sürekli kendisinde olduğu, rakip ceza sahasına oyunu yıktığı dakikalarda Aanholt`un sağ ayağıyla attığı müthiş golle skoru eşitledi. İkinci yarı maçın farka gideceğini düşünürken, Boyd`un mükemmel golü bir anda şok etkisi yarattı. Gomis ve Babel`in oyuna girmesi ile işler değişti. Sarı kırmızılılar iki penaltı kazandı. İlkini Gomis değerlendiremedi. İkincini Babel`e bıraktı ve skoru tekrar eşitledi.

Maçın yıldızı Van Aanholt`un hazırlanışı ihtibari ile göz kamaştıran golü ile öne geçerken, 36 yaşındaki golcü Gomis`in usta işi golü ile kapanışı yapmış oldu. Hocanın yaptığı işi doğru buluyorum. Maça Mohammed, Cicaldau ve Emre Kılınçgibi daha gençisimlerle hem rakibi yordu hem de önde baskı kurdu. İkinci yarı yıldız isimler Gomis, Babel ve Feghouli ile geriden gelip maçı kazanmasını bildi. Van aanholt geldiği günden beri en iyi maçını oynadı ve sağ ayağıyla çok güzel iki gol attı. Öte yandan, Rizespor`un en etkili oyuncusu Gedson Fernandesti. Çok yoğun taraftar baskısı ve rakibin sert müdahalelerine rağmen ayakta kaldı ve oyunu yönlendirdi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas böyle çok yönlü bir oyuncuyu kaçırdığı için pişman olmuştur. Sonuçolarak, Sarı kırmızılılar iki hafta üst üste kazanarak zorlu fikstür öncesinde rahat bir nefes aldı. Önünde çok kritik Konya, Beşiktaş ve iki tane Barcelona maçı Galatasaray`ı bekliyor. Bu maçlardan nasıl bir sonuçalacağını hep beraber ilerleyen zamanda göreceğiz.