Genelde ülkemizde girişimcilik konusunda her insanın sig bilgisi var ama derin uzmanlık alanında bilgisi yok. Sorsan herkes girişimcili tavsiye eder ama kaççeşit girişimcilik var dersen onu bile sayamazlar. 

Şimdi burada girişimcilik türlerini yapmayacağım zaten onu ufak bir araştırma ile nette bulursunuz ben nette bulunmayan bilgileri yazmaya karar verdim. Çünkü ben bu konuda uzmanim.   

Önce size bir soru sormak istiyorum lutfen düşünüp yazmadan okumayın. Bugünkü düşünce ve deneyimlerle işletemenizi nasıl kurardiniz?. 

Kısaca 80 yıllarında doğanlar sanayi devriminin hızla değiştigi zamanda tarim devrinden kalma zihniyet ile yetiştiler ama teknoloji çağında yaşıyorlar her halde hiçdünyada bizim kadar değişim geçiren insan yok. 

Değişimin hızlı olduğu. donemde geleneksel girişimcilikte ürün ve hizmet ile iş modeli belirleyerek bu günün taleplerine göre üretim ve iş belirliyorlar oysa bir işletme de para kazanmak için şektore göre 2 ile 6 yıl arasında değişiyor. Bu günün taleplerine göre iş kuran biri tam para kazanacağı zaman iş değişiyor. Onun için bu gün işletme kurulurken gelecekte oluşacak talep iş modeli belirlenerek hareket edilmeli , şu anda işyeri olan işletmecilerde işini, işletmesini geleceğe hazırlayarak iş yapıs modelin tekrardan kurmalı. Dünkü başarılı yöntemler dünde kaldı.   

Geleneksel girişimci al-sat, yap-sat, sat-al, üret-sat mantığı ile yola çıkarak maliyet üzerinden kazançbelirler.

Vizyoner girişimci işe ürüne ve firmaya değer katar. İşte bizim ülkemize en çok lazım olan ve en çok kazananlar sürekli ürün ve hizmet geliştiren değer katan vizyon sahibi girişimcilere ve işletmecilere ihtiyaçvardır.   

vizyoner zihinsel yapısına sahip gelişmeyi sağlayan ve işini, işletmesini geleceğe hazırlayan işletmeci ile gelecekte değişim yaratacak fikirleri olan girişimciler her zaman kazanacak. Sızın vizyonunuz ne ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz. var mı ilerde gerçekleştirmek istediğiniz hedefiniz ve bu hedefe ulaşmak için planınız.