Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Cumhur İttifakı'na katıldığını açıkladı. Prensipler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzlaştıklarını cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinden çekildiğini duyurdu.
AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı’na Yeniden Refah Partisi de dahil oldu. 
Cepheyi genişletmek için Ak Parti’nin bir süredir görüşmeler sürdürdüğü Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah’ı ittifak protokolünü imzalayarak YSK'ya teslim etti.
Fatih Erbakan yaptığı açıklamada satır başları şöyleydi:

“ERDOĞAN’IN DAVETİYLE BİR ARAYA GELDİK”
Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle 12.00'de Külliye'de bir araya geldik. Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemimizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz.
“CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK SÜRECİNİ DURDURMUS BULUNUYORUZ”
Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemimizle Cumhur İttifakı’nda seçime girme kararı almış bulunuyoruz. Cumhur İttifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarettr bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz.' İfadelerini kullandı.

Editör: Harun Reşit Akçay